Френски съд наложи на дизайнера Джон Галиано глоба в размер общо на 6000 евро, след като го призна за виновен за антисемитски изказвания по две жалби.

През първия ден на процеса си, започнал през юни, Галиано се извини за поведението си и обвини за случилото се страстта си към наркотиците и алкохола. "Пристрастен съм. Аз съм лекуващ се алкохолик, лекуващ се наркоман", заяви тогава той.

Пияният британски дизайнер беше арестуван на 24 февруари, след като двойка в парижкото кафене La Perle го обвини, че ги е подложил на тирада от антисемитски изказвания. Друга жена съобщи, че той е направил подобни изказвания през октомври, а по-късно се появи видеозапис на Галиано в същия бар, който обижда някого и заявява "Обичам Хитлер".

Галиано се извини за поведението си, но настоя, че то не е било антисемитско. Той подаде насрещен иск срещу двойката от първия инцидент, като ги обвини в клевета. Появата на видеото доведе до уволнението му от модна къща Dior, която определи поведението и езика му като "особено отвратителен". От уволнението си насам Галиано не работи и се лекува от пристрастяването си към алкохола и наркотиците.