Райна даде лаконична, но категорична оценка на тазгодишното издание на "Пирин фолк".

Ето как певицата коментира феста, на който е участвала многократно и е печелила призови места:

"Пирин фолк" загуби не само мен, а и публиката си... Кога вече ще имате това, което имахте и не оценихте!!!" - казва тя.

Припомняме, че в доста поредни издания зрителите на фестивала в Сандански гледаха едни от най-известните попфолк изпълнители, но през 2010-та големите музикални компании изненадващо се оттеглиха от "Пирин фолк".

Какъв ще бъде интересът към конкурса за авторска песен на македонска фолклорна основа без участието на известни изпълнители от Пайнер, Ара, Diapason и Sunny и ще има ли достатъчно силни и атрактивни певци, които да заинтригуват публиката, тези въпроси се обсъждаха в медийното пространство още от миналата година.

През 2010-та фестивал имаше, отличници също, а Летният театър пак беше пълен, макар и с публика на видимо доста по-зряла възраст.

"Пирин фолк 2011" приключи снощи, а от прякото излъчване по БНТ се видя, че зрителите в Сандански са все така много. Силно беше и международното участие в конкурса, а с най-много награди, сред които и най-голямата, бе удостоена една безапелационна певица - Надя Казакова.

В интерес на истината е да отбележим, че при всяка раздяла, губещи са и двете страни - колкото "Пирин фолк" е изгубил от отсъствието на звезди на големите музикални компании, толкова и те са загубили възможността за изява на една от малкото конкурсни сцени отворени за тях.

Дали някога отново ще си подадат ръце или не, няма как да прогнозираме. Едно е сигурно - и фестивалът може да продължи без тях, и те без него.



Източник: signal.bg