Джанет Джексън е взела категорично решение да не участва в концерта в памет на брат й Джако във Великобритания и е остро критикувана от част от клана Джексън, оповести нейна говорителка, цитирана от Франс прес.

Както и братята Ранди и Джърмейн, Джанет смята, че е невъзможно да участва в концерт, който ще се е състои по едно и също време със съдебния процес срещу д-р Конрад Мъри, обвинен в непредумишлено убийство на Краля на попа.

"Заради съдебния процес ще е прекалено трудно за мен да участвам в концерт в памет на брат ми", се казва в комюнике на певицата. Дебатите в рамките на съдебния процес срещу д-р Мъри трябва да започнат в края на септември, а концертът в Кардиф е планиран за 8 октомври.

След като в края на юли бе оповестено, че ще бъде организиран концерт в памет на Джако, братята му Джърмейн и Ранди обявиха, че не подкрепят събитието. "Смятаме, че сега ще отдадем най-голям почит към брат си, допринасяйки да се раздаде правосъдие в предстоящия съдебен процес", се казва в тяхно комюнике.

Майка им Катрин обаче наскоро изтъкна, че подкрепя концерта. "Изминаха две години от смъртта на Майкъл Джексън и съдебните органи трябва да свършат своето, но това е почит към сина ми и аз я подкрепям", заяви тя пред Си Ен Ен.

Сред певците, които ще участват в концерта, подкрепян също от други братя и сестри на краля на попа - Латоя, Тито, Марлон и Джаки, са групата 3Т, включваща трима племенници на Майкъл, Кристина Агилера, Сий Ло Грийн, Смоуки Робинсън, Леона Луис, Крейг Дейвид. Част от приходите от концерта ще бъдат предоставени за благотворителност.