Актрисата Джулиан Мур стана британска гражданка.

Звездата от филма "Оглупели от любов" е родена в САЩ, но неотдавна получила британско гражданство, защото майка й Ан, която почина преди две години и половина, е шотландка.

"Наскоро станах британска гражданка. Много съм развълнувана, тя щеше да е много щастлива. Родителите й емигрирали, когато била на 10, така че нямала друг избор освен да се пресели в САЩ", сподели Мур, цитирана от БГНЕС

Майка й трябвало да се откаже от британското си гражданство, когато се омъжила за съпруга си Питър, полковник от армията, който по това време бил съдия във военен съд. Поради това той не можел да се ожени за чужденка.

"Двете със сестра ми си спомняме как се върна в родния си дом, плачейки, с американския флаг в ръка", споделя Мур. Майката на 50-годишната актриса почина сравнително млада от емболия и Джулиан трудно преодоляла мъката от загубата й.

"Все същото е, много болезнено. Не съм сигурна, че човек може да се възстанови някога от подобна загуба. Майка ми беше и много млада. Тя почина на 68 години. Когато имаш млада майка, която те е родила на 20 години, очакваш да остареете заедно. Научих, че трябва да ценим всяка минута. Не пропилявайте живота си, участвайте активно в него", призовава актрисата.