"За по-ниските дами и не само, за удължаване на силуета носете дънки или панталони тип чарлстон, които да се разширяват силно от коляното надолу. Така фигурата става оптически по-слаба", съветва в своя Фейсбук блог Весела Тотева.

"От чуждите марки на европейския пазар има много брандове, които предлагат този артикул. Самата Виктория Бекъм е от първите дами, които показаха, че формулата наистина работи. Честно казано 50% от моите дънки са именно такива. Чарлстонът е панталон, който би могъл да се комбинира както със сако, туника, така и с късо кожено яке", уточнява блондинката.

За дамите, които имат бридж или по-изразен ханш може да обличат рокли тип балон с мачкан ефект в долната част, където да пада акцентът. Така и краката изглеждат по-слаби. Подходящи за този тип фигура са роклите трапец от два цвята, като по-тъмният трябва да е в долната част. Дългите рокли с висока талия също подчертават бюста и акцентират върху него. Подобно на рекламата с Ева Херцигова - "Гледай ме в очите, в очите казах!...Има и друг трик - т.н. асиметрични дрехи. Това отклонява вниманието на останалите от проблемните зони,'" допълва тя.

"Nude Color или телесен цвят, който през последните две години се е настанил трайно в гардероба, обувките и аксесоарите крие своите тайни. Телесният цвят обувки оптически дава усещането за по-слаби и дълги крака, защото почти се слива с цвета на кожата ни. Такива обувки се съчетават с дънки, но и с официални коктейлни рокли", категорична е Тотева.