Поп-фолк изпълнителката Елица се завърна на музикалната сцена, изстрелвайки хита „Недостоен“.

Изпълнителката на музикална компания „Real enterprises“ даде ексклузивно интервю, в което говори за себе си, случващото се в попфолка и бъдещите си проекти, пише kliuki.bg.

- Изненада ли те успеха на „Недостоен“?
- Честно казано, залагайки на ивритският текст, освен българският, очаквах по-различни реакции. Интересно ми беше как ще се приеме. За моя радост песента доста бързо се наложи, както всъщност се получи и с „Не съм лесна“ преди време. Това само може да ме радва и ме амбицира да правя нови, по-различни неща. Планувам дует с един изключителен певец от aлбански произход, с когото имах удоволствието да се запозная в Ротердам, но за това по-нататък. „Недостоен“ се харесва, ритмична е, а тематиката е доста актуална. Жените я обожават, а мъжете я критикуват(усмихва се). Нищо, аз търпя критика, стига да е градивна обаче.

- Разкажи повече за парчето, за екипа, с който го направихте.
- Парчето е дело на едни изключителни творци. Не обичам да работя с хора, които само гледат „да си свършат работата“ – нещата трябва да се изпипат. Затова се радвам, че екипът ми прие работата присърце, затова и се получи. Аранжиментът е на Светослав Лобошки – име, доказано вече с времето. Провокативният текст е на Бори Слав, абсолютен талант за мен! Той и в живота си е такъв, с думи може да те накара да избухнеш като вулкан, а следващият момент да заспиш в тревата. В песента гостува Мартин Асенов-Моцарт (инструментал), с когото работя от години. С него сме откривали програма с Марая Кери, да речем, и сме завършвали с aлбански ритми. Владее всякакви стилове. Исках да работя точно с този екип и съм благодарна, че се получи.



- Повечето хора те познават, но все пак, представи се по-подробно на читателите.
- Всъщност последните няколко години доста пътувам и много не съм се задържала в България. Поради тази причина няма и как да съм в общественото полезрение. А и това не ми е приоритет. За мен е важно да правя хубави неща, работейки с хора, които ме вдъхновяват. Бягам от халтурата. За моя радост нещата у нас се случват вече на по-високо ниво. Говоря за музиката. Правят се добри аранжименти, стойностни песни и текстове. Но все още има хора, на които съвсем не им е там мястото, но всячески продължават да се напъват! Нелепо, но факт (усмихва се).

- Пееш на доста езици, владееш много стилове – защо попфолк?
- Попфолкът е музиката, която най-успешно се котира в България. Аз например обожавам джаз! Притежавах пиано бар в Пловдив, в който се изпълняваше само такъв стил музика. Често сме осъмвали обаче, аз и пианиста, пеейки си двамата и пиейки „Мартини“… Какво да ви кажа… Очевидните неща не могат да се скрият.

- Как се стигна до сътрудничеството ви с „Real enterprises“?
- Съвсем случайно, както се случват и повечето неща в живота ми. Макар че казват: „Няма случайности“. Real enterprises: е относително нова музикална компания, но вече успешно се налага в музикалните среди. Тепърва й предстои развитие, прогрес! Аз обичам предизвикателствата, те ме стимулират! Нека да кажем така – това да съм част от „RE“ е едно стимулиращо предизвикателство за мен!

- Попфолкът в последно време е доста пренаситен по всеобщо мнение. С какво смяташ, че си по-различна от множеството попфолк изпълнители?
- Ами просто съм по-различна, не личи ли?(смее се).



- Следиш ли конкуренцията? Има ли изпълнители, на които искрено симпатизираш и такива, които смяташ, че са си сбъркали професията?
- Естествено, че има страхотни изпълнители, на които се възхищавам. От малка моя муза беше Софи Маринова. Малко хора знаят, че тя взима четири октави! Марая Кери единствена може да и съперничи със своите 7. Но не е само това. Нещата са съвкупност. Говорим за имидж, стил, екип… Всъщност зад един изпълнител в US, Бритни Спиърс да речем, стоят 100 души екип, а тя е продуктът от цялостната съвместна тяхна работа и разбира се, труд. Желая един ден да работим на такова ниво и в България! Защо пък да не се случи?! Относно втората част на въпроса: Ооо, има толкова много плява! (смее се).

- Отдавна е наложено мнение, че певиците залагат повече на визия, отколкото на глас. В този ред на мисли – какво ти е мнението за пластичните операции? Имаш ли някакви корекции по себе си? А би ли си направила?

- Както вече казах, нещата са комплексни! Не можеш да пееш, като звяр и да излезеш на сцената,“като мита чиния“(образно казано). Това е хипер лукс, трябва наистина да си нечовешки талант, за да си го позволиш..Искам да кажа всъщност, че един творец, специално от нашата гилдия, трябва да се поддържа както визуално, така и вътрешно! Мисълта му, а не само визията, също трябва да бъде чиста и красива. Това важи за всички хора. Бих си направила корекция, ако изпитвам нужда от такава. Засега имам една, но тя е хирургическа, а не естетична. Оперираха ми носа, защото трудно дишах. Явно е наследствено, брат ми претърпя същата.

- Със сигурност мъжката част от почитателите ти се интересуват от личния ти статус. Имаш ли човек до себе си.

- Това май е личен въпрос за личният ми живот? Той за това е личен, нали?

- Какво да очакват хората от теб занапред?
- Засега смятам да клипираме „Недостоен“ а по-нататък -само хубави изненади!