Идолът на няколко поколения сър Том Джоунс е следващото голямо име, което ще се качи на българска сцена.

Организаторите от "София Мюзик Ентърпрайсис" обявиха датата - 18 ноември т.г., а продажбите на билети стартира от 22 август, т.е. следващия понеделник.

Цените започват от 50 лв. и стигат до 130 лв. Мястото на събитието ще е новата зала "Арена Армеец София", където предстои да видим още соул сензацията Шаде.

Малко артисти могат да се похвалят със забележителна 46- годишна кариера. Освен че затвърждава своята популярност като изпълнител и творец в продължение на четири десетилтеия, той получава най-добрите отзиви за работата и по последния си албум Praise & Blame.

Мотото на Praise & Blame е „завръщане към чистотата в музиката". Албум, записан изцяло в студиото на Питър Гейбръл в Бат, Англия и продуциран от Итън Джонс.

Том Джоунс е един от най-продуктивните артисти в цял свят. Албумът от 1999 г. Reload (от него е един от най-големите му хитове Sex Bomb), продава 5 млн. копия. Певецът екпериментира с различни стилове. Въпреки че е известен с хитове като It's Not Unusual, Kiss, Delilah, What's New Pussycat, I'll Never Fall In Love Again и If I Only Knew, той преди всичко има рок и блус заряд.