Английският бранд Fred Perry, специализиран в производството на спортни облекла, пусна на пазара колекция от модели, разработени в сътрудничеството с певицата Ейми Уайнхаус, която почина на 23 юли тази година.

Компанията е взела решението да започне продажбата на дрехи и аксесоари от покойната изпълнителка, след като се е консултирала с членове на семейството й, съобщи Daily Telegraph.

На сайта на компанията се твърди, че дрехите по дизайн на Ейми Уайнхаус отразяват собствените й виждания за мода и са въплъщение на неповторимия й стил.

В магазините Fred Perry вече могат да се купят дрехи и аксесоари от Уайнхаус за сезона есен/зима 2011, които са с доста култов, брит и определено педесетарски дизайн. Стоките се предлагат на цени от 60 до 195 британски лири (69-224 евро).

Предвижда се в бъдеще по магазините да се появи съвместната колекция на покойната вече Уайнхаус и английската фирма за сезона пролет/лято 2012. Всички средства от продажбата ще бъдат превеждани във фонда, носещ името на певицата.

Той е учреден от членовете на семейството й и ще оказва помощ на деца и тийнейджъри, страдащи от алкохолна и наркотична зависимост.

Уайнхаус е работила с Fred Perry от 2010 г. След смъртта на певицата ръководството на фирмата е обмисляло дали е уместно да се продават разработените от нея модели. Именно по тази причина е потърсило за консултации роднините на Ейми Уайнхаус. Фирмата Fred Perry е основана през 1952 г.

Първоначално предлага само дрехи за тенис. По-късно асортиментът е разширен. Сега тя произвежда и продава различни облекла, обувки и чанти.