Откакто Бойко Борисов, тогава кмет на София, бракосъчета водещата и пиарка Нина Никол и културиста Димитър Ходжев-Крика, завистници не спират да правят прогнози за близката им раздяла.

Така се изтърколиха вече 4 години, но от миналата, когато Крика изчезна от светската суматоха и жена му започна сама да се появява по партитата, мълвата стана съвсем категорична: "Развеждат се!". Съчиниха се и няколко мотива - първи: Нина не може да забременее; втори - Митьо е импотентен; трети - намерил си е любовница, четвърти - тя ще прави кариера в СтрАсбург, пети - той ще емигрира. Стига толкова.

Известно объркване в клюкарския сценарий внесе наскоро излъченото предаване на риалити шоуто "Страх", където двамата заедно участваха и дори спечелиха състезанието. Но Митьо Крика така и продължи да отсъства от лайфстайл събитията.
За истината в клюките и клюкарщината по адрес на известните, за плановете, амбициите и мечтите на атрактивната двойка е това интервю.

- И двамата сте публични личности, бяхме свикнали все заедно да ви виждаме, но от много време Нина е все сама. Какво става?

Нина: Лошо е, когато съдбата се намеси в посока, която не ти допада много, но това е животът. От една година с Митко ни дели разстояние от 2000 километра, което и за двамата е много тежко. Той замина за английската столица, за да работи и учи. Специализира "Евроинтеграция", учи английски, ангажиран е като охрана и фитнес-инструктор, снима се във филми. Аз се опитвам да отивам в Лондон колкото се може по-често, но за съжаление, професионалните ми ангажименти ме задържат в България, затова все още съм тук.

- Митьо, какво те амбицира да запишеш такава специалност? Нина ли има принос за това?

Митьо: Тя ме амбицира да се развивам, много е упорита. Пък и съм на мнение, че човек, докато е жив трябва да учи и да си усъвършенства знанията.

Н: Аз самата уча трето висше и съм убедена, че образованието е нещо много важно. Много мъже се комплексират от моите дипломи, но Крика сам има две и го навих докато е в Англия и усъвършенствува английския, да специализира "Евроинтеграция" на български.

- Защо на мъж с тяло като неговото му трябва такова образование?

М: Спортът много ми е дал, най-вече самодисциплина. А тялото няма нищо общо с образованието. Хубавото тяло е за самочувствие, а доброто образование - за респект и израстване в обществото.

- Как се справяш в Лондон - с ученето, с езика, с издръжката?

М: Трудно е в чужбина - в Лондон съм никой, макар че ме спират и чужденци по улиците, за да се снимат с мен, явно съм им интересен с тези мускули. Но както каза и Нина - уча и работя. Изкарвам достатъчно и нямам намерение да се връщам тук.

- Нищо ли не ти липсва от България там?

М: Липсват ми съпругата ми и семейството. Не ми липсват простотията, завистта и злобата.

- Да, но нали е казано: очи далече - сърца далече. Да не се окажат верни слуховете, че се развеждате?

М: Това за очите изобщо не е вярно - та днес има скайп! Вярна обаче остава поговорката, че където е горял огън, там винаги ще тлее. Разделени сме, но отношенията ни просто преминават на едно по-друго ниво. А пък и Лондон не е на Антарктида.

Н: Ние много държим един на друг. Може би вече я няма силната страст от началото на връзката ни - все пак, заедно сме от 7 години, но имаме още емоции един към друг. Митко е страхотен мъжкар. С него се чувствам защитена и сигурна, защото е човек, който като обещае нещо го изпълнява - рядко качество в днешно време. Парадоксалното е, че за тия седем години не сме се скарали нито веднъж, може би защото аз съм много лек характер, в повечето случаи съм над нещата и най-много мразя са скандалите. Убедена съм, че каквито проблеми и неразбирателства да имат двама души, могат да ги решат цивилизовано.

- Добре де, но практически как поддържате брака си? Две хиляди километра са си голямо разстояние!

Н: Много либерално семейство сме! Аз съм на мнение, че хората трябва да си дават пълна свобода във връзките, може би тогава и изневерите ще намалеят. Защото нещо, което е забранено, е най-сладко. Аз не ревнувам - направо съм оперирана от това чувство, може би защото съм прекалено сигурна в себе си, в собствените си качества и в това, че мъжът, с когото съм, дори и да се заглежда по други жени, няма да намери по-сладка, по-интелигентна и по-добричка от мен. (Смее се).

- Чакай, да не искаш да кажеш, че си му разрешила да ти изневерява?

Н: С Митко ни дели разстояние, не се виждаме много често, а той е нормален мъж и затова съм му разрешила от време на време да излиза и с други жени, при положение, че не влага чувства. И използва предпазни средства!

- О-ооо, Митьо, не ми казвай, че не се възползваш често от либералните възгледи на жена ти за брака.

М: Нина наистина има много интересно и философско виждане за живота и е над физическата изневяра - въобще не се впечатлява от такива неща. Пък и има самочувствие на перфектната жена, което не е далеч от истината, може би това я прави толкова силна духом. Но и аз никога не бих й причинил емоционална болка. Тя е много стойностна жена и такова съкровище не се изпуска. Единственото, от което се страхувам е, да не се влюби тя в някой друг, защото при нея само много силни чувства могат да я подведат. Въпреки че е много премерена и разумна и обмисля нещата по сто пъти преди да свърши нещо. А флиртовете са нещо нормално, дори полезно за повдигане на самочувствието и емоционалния баланс.

- Ще се окаже, че раздялата ви действа лечебно, а не разрушаващо?

Н: Аз съм толкова ангажирана с работа, че дори не се и сещам за секс. Признавам, много мъже ме ухажват, опитват се да се възползват от това, че с Митко сме на разстояние, но единственото, което може да се случи е лек флирт. Аз нямам нужда да стигам до крайности, пък и не бих искала името ми да се разнася - нали знаеш, мъжете обичат да се хвалят със завоеванията си. За мен няма как да се чуе израза "Оооо, аз тази съм я е..., много е лесна!", който чувам все по-често от богати и влиятелни мъже по адрес на популярни жени. Много ми е мъчно, че ценностната система на хората тотално се повреди, но дано и тази пошла вълна отмине. Аз обаче не съм вятърничава блондинка. Може би затова добре работя с мъже и те имат респект от мен, уважават ме, помагат ми и то без да очакват нещо насреща. А когато се случи някой от тях да си позволи да ме ухажва, Митьо се радва, че съм харесвана жена.

- За културистите съм чувала, че заради диетите си често са мрачни, но Крика изглежда добряга, с весел характер.

Н: Няма такъв шегаджия като него! Карал ме е да се превивам от болки в корема от смях - много е забавен. И наистина е много добричък, разбран и ме слуша.

М: Заради Нина бих направил и невъзможното, много я обичам и ценя. Бил съм наистина с много, ама с много жени - няма друга като нея и съм горд и щастлив, че избра мен. Защото аз въобще не съм лесен характер.

- Нина, в тв-предаване беше споменала, че ще настояваш Крика да отиде на лекар, да се изследва за стерилитет. Извинявай за въпроса, но установихте ли причината да нямате още дете?

Н: Никога не съм говорила за стерилитет. Всеизвестно е, че културистите взимат хапчета за подпомагане на мускулната маса. Те забавят движението на сперматозоидите, но като се спрат за период от половин година, всичко се нормализира, това е доста различно от стерилитет.

- Обмисляли ли сте идеята да си осиновите бебе?

Н: Защо трябва да си осиновяваме, като можем да си родим наше! Разбира се, когато е писано. Аз съм на мнение, че всичко е съдба и нещата стават тогава, когато ти е писано да станат.

М: Не е лошо да се осиновяват деца, но ако семейството има шанс да си направи свое, трябва да се възползва първо от него. Ще се постараем да имаме свое бебе в най-скоро време.

- Какво обичате да правите заедно двамата и позволявате ли си го често?

Н: Много обичахме /ето, че използвам минало време!/ да ходим на кино и да пътуваме - обиколили сме много кътчета не само в България.

- Четох някъде, че си получила оферта да работиш лятото на Ривиерата. Защо не я прие?

Н: Уча във Франция трето висше "Право на Европейския съюз". На Ривиерата се запознах с радиоводещия Марк Левал, който много ме хареса и ме покани да водя с него предаването му през лятото. Първо приех, защото се зарадвах на предложението, но после отказах, тъй като френският ми е на ниско ниво, трябваше да говоря на английски, а той да превежда, което няма да е много професионално. Сега имам други проекти, включително и за нов документален филм, който вече съм планирала.

- Ти си една от първите светски тв репортерки, от няколко години имаш и своя пиар агенция - не те ли уморява суетата на светския живот?

Н: С годините светската журналистика много се развали, а колегите станаха като изтривалки - популярните личности плащат, за да се пишат незаслужени хвалебствия за тях. Може би затова се отдръпнах от светския живот, пък и 15 години по партита не е много забавно, всичко омръзва. Сега съм се фокусирала върху собствените събития, които организираме с моята колежка Патриция Кирилова, с която създадохме ВИП Комюникейшън. Справяме се доста добре.

М: Митьо, а ти какъв се виждаш в бъдеще? Политик? Преподавател? Спортист?

М: Имам идея да преподавам в Лондон, дори сега карам допълнителни курсове за учител. Но пък и политиката ме влече. Кой знае кое поприще ще избера? Времето ще покаже.

----------------------------------------------
Нейните срещи с "Елит"-а

Участничка в почти всички събитийни партита, една от първите светски журналистки и сценарист на култовото телевизионно предаване "Елит", Нина Никол познава отблизо популярните личности у нас, а журналистическите й ангажименти са й давали неведнъж шанса да се срещне лице в лице и със звезди от световния "каймак". Така че, тя може и да направи блестяща дипломна работа на тема "Право в Европейския съюз", но изпитната комисия вероятно би била заинтригувана и от работа по тема, която може да бъде формулирана, да речем, така: "Съвременният елит: паралели и контрапункти между Изтока и Запада".

Свидетелка на комични и конфузни примери на парвенющина и байганювщина, Нина държи да уточни: "В никакъв случай не бих определила като елит хората, които виждам постоянно по светските събития у нас. Там общо взето присъстват личности, които не са интересни с нищо и са популярни в обществото единствено с това, че са популярни".

Според Нина това е една от причините българите да гледат с известен присмех на родния елит. "Лично за мен, в тази прослойка трябва да са най-способните хора във всеки аспект на човешката дейност, личности-икони, които ще бъдат помнени заради своите действия и харизматичност. Елитът е елит, независимо дали е български или европейски, той не се дели на нации, раса, пол или възраст".

Ако я попитате кого би включила в една хипотетична елит-листа, повлияна от собствените й впечатления, Нина без колебание ще ви изброи дълъг поменик спортни величия, строителни предприемачи, хотелиери и няколко политици. Но без затруднения би подредила и списък с техни антиподи. "В чужбина, главно на Кинофестивала в Кан, съм срещала наши българи, новобогаташи, сред които са и популярни имена на бизнесмени, забележителни с наглото си поведение - пилеят пари, влизат от бар в бар, демонстрират пренебрежение към околните и към обслужващия персонал", казва пиарката.

На Лазурния бряг Нина е имала близки срещи и интервюта с Роман Полански, Морган Фрийман, Франсис Форд Копола, Куентин Тарантино: "Винаги ми е правило впечатление, че хора от такъв ранг говорят за успехите си използвайки местоимението "ние", докато ние, българите, обичаме да изтъкваме само себе си".


-----------------------------------------

Тяхната среща със "Страх"-а

Наскоро видяхме как Нина Никол и Митьо Крика спечелиха риалити шоуто на Нова телевизия "Страх" - в конкуренция с други известни лица, които успяха да победят.

Оказва се, че Нина има фобия от летене със самолет и изкачването на голяма височина е за нея страхотно изживяване. А точно такова беше първото изпитание в играта - на платформа, издигната на височина от 100 м, където трябваше да събира флагчета, поставени на трудно достижими места. Сега споделя, че е имало смисъл да застане срещу собствените си страхове: "Играта беше така построена, че дори и да вземеш две от петте флагчета, на третото задължително падаш от конструкцията, на която си, защото е прекалено далеч и трябва да скочиш, за да го хванеш. - Е, аз не исках да падна точно защото се страхувам от височини и успях да се задържа. А следващите изпитания със змиите и скоростния автомобил ми се сториха детска игра в сравнение с първото".

Питам ги, дали Крика наистина е изял хлебарка, както зрителите видяха, или е било някакъв трик. Нина се залива от смях: "Не само яде, ами му станаха любимото ястие: "Яде ги пържени, с ориз, в манджички.". Митьо обаче отговаря сериозно - да, наистина изял хлебарката. "А каква беше на вкус?", настоявам аз. "Имаше вкус на шоколад, беше много приятна, за разлика от бръмбара, който горчеше" - доверява Крика.

Бррр! И след всичко това - жена му го целуна?

"Трябваше ми доста време да преодолея това "меню" - признава Нина. - Е, доста, доста... - до финала на играта, когато го нацелувах, като разбрах, че сме победителите. Но нека да ти кажа, че не знам нещо, от което Митко да се страхува - той би скочил и от самолет без парашут и пак ще се приземи по свой си начин".

Видяхме обаче и сълзи в очите на мускулестия мъжага, когато си спомни, че баща му е починал на същата дата, година по-рано. "Той страхотно ми липсва - призна Митьо. - Имахме изключително силна връзка с баща ми, много ми помагаше, даваше ми съвети как да постъпвам. Когато си отиде бях съкрушен. Беше интелигентен, разумен мъж, всичко му се удаваше. Беше човек на честта. Сигурен съм, че неговият дух ни помогна за победата в "Страх".

Автор: Е. Димова - "Жълт Труд"