Пол Макартни заплаши, че ще си търси правата по съдебен път, след като стана ясно, че журналисти от News of The World са подслушвали телефона на бившата му жена.

В интервю за телевизия в Синсинати, САЩ, където е на турне, певецът заяви:

"Ще се обърна към властите, веднага след като завърша концертите си. Смятам, че това е безцеремонно нарушаване на човешките права. Мисля, че са го правили от доста време и че ние не сме единствените хора, които знаят."

Според Mirror от вестника на Мърдок са следели отблизо развитието на семейния скандал между Макартни и жена му Хедър Милс, довел до развода им. News of The World е публикувал интимна информация, която се оказва, че е взета от телефонния секретар на Хедър. Пол й оставил трогателно съобщение, в което разплакан я молел да се върне при него. "Той звучеше отчаян, самотен и нещастен", казва източник на Mirror.

Бившата съпруга на певеца е само една от десетките потърпевши - политици, звезди и жертви на престъпления, чиито телефони са се подслушвали от журналисти от News of the World. В следствие на скандала, който доби широка популярност не само в Англия, най-големият таблоид в страната беше затворен.