Бьорк отговори на критиките по повод първоначалното разпространение на новия й албум Biophilia.

Преди да излезе на диск в края на септември, материалът ще се появи като апликации, разработени от Apple за iPad и iPhone. Нетипичният метод срещна позитивни реакции, но и негативни, заради ограничения начин на придобиването им.

"Вероятно не би трябвало да говоря за това, но се надявам, че пиратите няма да останат с ръце зад гърба.", каза Бьорк пред сайта Drowned In Sound. Тя разчита на хакерите да разбият приложенията и да ги направят по-широко достъпни, пише "Дневник".

По време на създаването им, изпълнителката и програмистите са ги разработили така, че да бъдат съвместими с други устройства. Въпреки че идеите й в момента се считат за нетипични, тя смята, че скоро много повече хора ще имат възможността да видят какво тя е подготвила за новия си проект.

"Била съм в Африка и Индонезия, където има хора, които живеят в картонени къщи, но имат мобилни телефони. Въпрос на време е устройствата с тъч скрийните да станат евтини.", казва исландската певица, чийто нов албум е посветен на връзката между природата и технологията.

До момента са пуснати две приложения към две от песните от него – Thunderbold и Crystalline, които съдържат анимация на фона на музиката, а плановете включват следващите да включват есета и интерактивни игри. За песента Venus, в апликацията ще бъде разказана любовна история между вирус и клетка.

Според сайта Stereogum, aлбумът ще излезе в специално бокссет издание, което ще струва 800 долара. То ще съдържа два диска, книга от 48 страници в твърди корици, 10 камертона в 10 различни цвята, които резонират в октавите на десетте нови песни.