Райна инициира благотворителен концерт в подкрепа на момче, което се нуждае от средства за операция в чужбина.

Изпълнителката сподели пред signal.bg, че научила случайно за болестта на детето преди седмица време, когато, на път за почивката си в Гърция, се отбила за кратко в Сандански.

Историята на болното момче, разказана от майка му, силно я трогнала и певицата не спряла да мисли през дните на своята почивка как по-скоро да помогне със събирането на средства.

"Организирам благотворителен концерт за едно дете, което още няма навършени 15 години. Това е едно момченце от с. Беласица, Петричко. Има нужда от спешна операция в Германия, която ще се осъществи в понеделник. По-голямата част от сумата е събрана, но все още не достигат нужните средства. Аз до днес бях в Гърция и оттам започнах да организирам нещата. Поканих мои колеги, които да се включат в акцията. За два часа успяхме да реагираме. Намерихме заведение в Пловдив, в което да направим този благотворителен концерт" - разказва развълнувано певицата.

Концертът ще се състои в четвъртък, от 20:30 часа, в р-т "Гребеца" край Гребния канал в Пловдив. Певците, които ще участват са: Райна, Димана, Стефан Митров, Сиана, DJ Живко Микс.

"В благотворителната акция с парични суми ще се включват: Константин, Галена, Джена, които същия ден имат участия и няма как да присъстват на проявата, но изявиха желание да помогнат. Plazza Dance също ще направи дарение"- казва Райна пред signal.bg и благодари за отзивчивостта на своите колеги.

Входът е 10 лева, като в заведението ще има и специална урна, в която хората допълнително могат да даряват средства. Приходите ще бъдат дарени на нуждаещото се момче.

Райна призовава почитателите на фолка и хората с големи сърца, които имат възможност, да се включат в това благородно дело и се надява с общи усилия нужните парични средства за животоспасяващата операция да бъдат събрани.