След манията "X Factor", завладяла Варна в последните 3 дни, сега е ред на концертите-прослушвания в София.

От 2 до 4 и от 6 до 8 август в зала "Фестивална" кандидатите за слава ще демонстрират своите музикални качества на живо във втория етап на най-мащабното музикално шоу у нас "X Factor".

Очаква се стотици млади изпълнители от столицата и региона да се изправят за първи път пред предизвикателството да пеят пред звездното жури и публика, за да докажат, че притежават талант.

Младите музикални надежди ще разполагат само с няколко минути, за да спечелят сърцата на журито и публиката, като разчитат единствено на собственото си представяне.

Трите концертни дни във Варна доказаха, че българската публика е жадна за нови музикални звезди. Жителите на морската столица превърнаха концертите-прослушвания в истинско събитие. Още преди обявените часове за начало, тълпата пред фестивалния комплекс от желаещи да срещнат своите музикални любимци се множеше.

В края на всеки концертен ден няколко късметлии от публиката, избрани чрез томбола, се срещнаха лично с журито на "X Factor". Мария Илиева, Поли Генова, Васко Василев и Мага с охота откликваха на ентусиазираните фенове, които искаха снимка и автограф от тях.

Четиримата съдии не скриват приятната си изненада от това, че са станали свидетели на истински музикален феномен. Според менторите борбата за първото място в състезанието ще е оспорвана, защото всеки един участник, явил се на концертите – прослушвания, има потенциал на истинска звезда.

Журито и изпълнителите вярват, че уникалната емоция, която завладя Варна през тези три концертни дни, ще се повтори и в София, където се очаква интересът на публиката да бъде още по-голям и тя да подкрепя своя фаворит в пътя към следващия етап на "X Factor".