-Г-н Сталоун, няма как да не ви го кажа... Изглеждате в суперформа.

- (Усмихва се, изненадан.) Е, чак пък в суперформа.

- Сериозно...

- (Смее се.) О, Боже... Наистина ли? Благодаря. Всъщност аз лично не се чувствам в най-добрата си форма. Последният ми филм "Непобедимите" беше направо брутален. Бях изтощен до смърт от нощни снимки, бойни сцени, доста контузии. "Куршум в главата" е ваканция в сравнение с предишния.

- Да не искате да кажете, че нямате дубльори в "Непобедимите"? В сцената, в която сграбчвате крилото на самолета в движение... това вие ли сте?

- Да, аз съм. За някои рискови сцени оставям каскадьорите да си свършат работата, но в онази със самолета съм аз.

- Говори се, че се каните да снимате "Непобедимите 2" в България?


- Да, така е . Пристигаме в края на септември и ще останем около 2 месеца и половина. Актьорският състав ще е като в първата част - Брус Уилис, Джейсън Стейтъм, Долф Лундгрен, Джет Ли, Мики Рурк плюс Жан Клод ван Дам.

- Цялата банда ли ще се изсипе в София?

- В момента все още работим по сценария и от това ще зависи кой каква роля ще има. Но повечето момчета ще дойдат в София. Освен това планираме да ангажираме много български кинаджии - технически екип и актьори. Чух, че българите са работливи и добри професионалисти. Режисьор на продукцията ще бъде Саймън Уест, който има в кариерата си заглавия като "Лара Крофт", "Кон Еър", "Механикът". Очаквам втората част да е по-добра от първата.

- Знаете ли, че вие сте вероятно един от най-популярните и разпознаваеми актьори, стъпвали някога в България? Поне три поколения български зрители ви познават.

- Ти сериозно ли говориш?

- Напълно.

- Много тъжно, ако е така. (Смее се.) Но не се тревожи, скоро ще дойдат още по-популярни от мен.

- Звучи като доста амбициозен проект.


- Така е. "Непобедимите 2" ще бъде високо бюджетен и ако българският екип си свърши добре работата, тепърва ще започнат да идват големи продукции.

- В първата част вашият герой имаше романтично увлечение по атрактивна латиноамериканка. Предвиждате ли някое българско момиче, което да спасите от лапите на злодея?


- Знаеш ли, идеята не е лоша. (Смее се.)

- Малко романтика винаги освежава екшъна.


- Така си е. Иначе само с юмруци става скучно.

- Все пак очаквах, че ще целунете момичето на финала.


- Аз нямах нищо против, обаче ме посъветваха да не го правя. Не било подходящо за моята възраст.

- Само с една прегръдка на раздяла след толкова много бой?


- Какво да се прави... Казаха, че съм много стар вече да целувам момичета.

- Не може да бъде!

- Сериозно ти казвам. И във втората част не се очертава да целуна момичето. По сценарий то е много младо и има връзка с по-млад от мен член на групата.

- Къде ще снимате в София?


- При първото ми посещение през 2008-а видях студиото "Ню Бояна", което изглеждаше доста обещаващо. Освен това ме заведоха да видя и градски подземни тунели, строени по време на студената война. Огромни. Наистина впечатляващи. В тях могат да летят самолети. Идеално пасват на нашия проект.

- По време на първата си визита в София се срещнахте с тогавашния кмет Бойко Борисов, който днес е вече министър-председател.


- Да, чух, че направил добра политическа кариера.

- Срещата му с вас беше широко отразена в медиите и повлия добре на имиджа му.


- Така ли?

- Сега се задават президентски избори. Може да ви се обади за съвместна пресконференция.

- Аз съм о'кей. Ако той ни помогне, и ние ще му помогнем.

- Мислили ли сте какво ще правите в свободното си време в София? Снимачният период е доста дълъг - от края на септември до края на ноември.


- На мен ли го казваш? На всичко отгоре няма да режисирам, така че свободното ми време съвсем се увеличава. Ако не измисля нещо, направо ще откача. Може пък да понауча малко български.

- Трудна работа.


- Направо невъзможна. Аз италиански не можах да науча от родителите ми, какво остава за българския.

- Семейството ви няма ли да ви посети в България?


- Няма как. Момичетата (три дъщери от сегашния му брак с бившия модел Дженифър Флавин) са на училище.

- Как излизате на глава с толкова много жени около себе си?

- С чувство за хумор, иначе направо ще експлодирам. Връзката с дъщерите ми е много специална. Когато се родиха, не снимах активно и те ме откриха като актьор едва в последните години. Скоро ще дойдат да ме видят и в Ню Орлианс. Непрекъснато се интересуват от работата ми, обаче не си мисли, че аз съм техният идол. Много повече ги вълнува например Джъстин Бийбър. Какво да се прави, винаги така става.

- Строг баща ли сте?

- Изключително строг баща съм, но мога да бъда и много забавен. Строг съм, доколкото се опитвам да предпазя децата си от несигурния свят. Роден съм в "Кухнята на ада" (квартал на Ню Йорк с недобра репутация до началото на 90-те) и още от малък се сблъсках с жестоката реалност. Децата ми растат защитени, но аз все пак държа да са наясно с опасностите, които крие животът.

- Когато не снимате, какво правите?


- Винаги намирам време за рисуване. Освен това непрекъснато съм ангажиран как да се поддържам във форма с напредването на възрастта.

- И каква е тайната?


- Постоянно търся млади лични треньори, които прилагат нови методи и разработки. Така тялото ми е подложено на непрестанно предизвикателство. Когато съм заобиколен с млади момчета, гледам да не им се давам. Не е лесно, но конкурентният дух ме държи млад.

- Винаги ми е било интересно дали играете себе си? Мачо ли е Силвестър Сталоун, или само така изглежда на големия екран?

- Истината е, че винаги ми е допадало да бъда заобиколен от силни мъже. Винаги ме е занимавало какво става в главата на един мъж. Стремя се образите ми да са реалистични - хем да са силни и мъжествени, но в същото време да ги мъчат съмнения и несигурност. Смея да твърдя, че знам какво е да си силен мъж.

- Да разбирам, че вие се усещате като такъв?


- Да кажем, че се чувствам добре в кожата си.

- Страхувате ли се да покажете уязвимата си страна?


- Напротив. Винаги гледам да я покажа. Това е, което прави образите ми толкова популярни. Хората искат да видят, че екшън героят има сърце. Ето и в "Непобедимите 2", без момичето, за което се бореше моят образ, цялата история щеше да е доста досадна. Екшън, в който се нижат само престрелки, ръкопашни боеве и преследвания с коли, без да има поне малко сърце, бързо втръсва на зрителя.

- Може би ви е време за романтична комедия?

- (Избухва в смях.)Опитах се, но не ми се получи. Просто имиджът ми е такъв, че хората не ме възприемат в друга роля освен на супергерой.

Източник: в. "24 часа"