Съпругът на Гуркова, черногорецът Джорджи Михалевич, е изградил шпионска мрежа от приятели и авери, за да следи всяка стъпка на любимата си, научи Супер 19'.

Не минава и ден без Джордж да се обади на агентите си по няколко пъти и да пита с кого е излязла неговата жена, в кой бар е ходила, до колко часа е стояла. После звънял и на нея самата и засичал информацията от двете страни.

Нервността на Джордж никак не е безоснователна. От известно време Гуркова е все по-често в родината си и тук не спира да „вършее“ из тузарските чалготеки. Причината за тази разюзданост била, че покрай световната криза Джорджи бил почти разорен. Попарена от тази новина, Наталия се завръща все по-често у нас, където с лекота намира утеха в ръцете на щедри бизнесмени.

Джордж обаче знаел почти всичко, тъй като неговите другари, макар и с половин уста, споделяли някои истини.

Напоследък Наталия се опитва да прикрие истината за разорения си съпруг, пускайки наляво и надясно слухове, че е на лятна обиколка с Джорджи из Европа. Всъщност, още от началото на своята кариера, Мис България 98 си пада да лъже, че е в чужбина.

В началото на хилядолетието Гуркова постоянно тормозеше вестниците с молба да пишат, че е в Милано или Париж по време на седмицата на модата. Макар на всички да е ясно, че Наталия няма как да участва в големите световни ревюта /единствено заради ръста й от 174/, тя се опитваше да внуши, че прави нещо, свързано с мода там.