Канадската актриса от български произход Нина Добрев е нещо повече от красиво лице и изпълнителка на главната роля в хитовия сериал "Дневниците на вампира".

Отскоро тя е и посланик на благотворителната кампания "Project Pink" на световния концерн за спортна екипировка "Пума". Инициативата е насочена към борбата с рака на млечната жлеза. Тя стартира миналата година и до този момент е събрала над 60 000 долара. Организаторите обаче се надяват през 2011-а успехът им да бъде още по-голям.

За целта във всички магазини и сайта на бранда се предлагат специални артикули от розовата серия, постъпленията от които ще отиват на 100 % за различни организации, борещи се с коварната болест. Потребителят, закупил дадена стока, сам определя къде да отиват неговите пари.

"През целия си живот съм спортувала и спортът е нещото, което ми помогна да се превърна в човека, който съм днес. Аз и останалите момичета ще покажем какво можем. Project Pink е моят проект!", казва в рекламния клип българската гордост в Холивуд.

22-годишната Добрев не за първи път се включва в благородни инициативи. Докато е снимала сериала "Деграси" заедно с другите актьори са построили жилища и училища за нуждаещи се в Кения. Освен това подпомага и множество кампании за осиновяване на бездомни животни. В "Project Pink" тя се бори срещу рака на гърдата заедно с едни от най-големите звезди на световния женски футбол като Ейми Родригес, Лесли Озбърн и Карина Льоблан.