Поли Хубавенска е млад и перспективен изпълнител. Завършва Национално музикално ущилище „Любомир Пипков” в София с народно пеене, печели редица национални и международни конкурси.

Позната е на българската публика като гост-изпълнител в песните на нестандартната музикална формация „Козел Вувузел”, а в момента подготвя нов самостоятелен проект, свързан с ethno house музиката.

Поли, ти си млад изпълнител. Разкажи ни малко повече за себе си.

Занимавам се с музика от 7-годишна. В самото начало започнах да пея във вокална група “ Жълтурче”, там бях солистка на групата и изпълнявах детски песнички. По-късно започнах да се занимавам с народна музика и до ден днешен продължавам да се развивам в тази сфера. През годините на развитие спечелих много награди от национални и международни конкурси. Най- важната за мен е тази на Министерство на културата за млади дарования, която получих две поредни години. В момента уча в „Нов български университет” със специалност „Управление и продуценство в музикалните изкуства”. Към днешна дата мога да се похваля, че изпълнявам не само народна музика. За удоволствие пея поп и поп фолк музика. Смея да твърдя, че се справям доста добре и най-важното, аз съм един от малкото изпълнители, които умеят да изпълняват добре повече от един стил.

Кога и как разбра, че музиката е твоето призвание?

Бях много малка, когато родителите ми откриха, че имам певчески талант. Помня първия си концерт - изпълних една детска песничка, а публиката бе във възторг. Хареса ми това усещане, помня го до днес. Затова и го търся, затова и реших да се занимавам професионално с музика – искам да радвам хората, да им споделям творчеството си. Музиката винаги е била нещото, с което съм искала да се занимавам. Тя ме кара да се чувствам удоволетворена.

Кой те насочи към народното пеене?

Към народното пеене ме насочи моята майка, на която до ден днешен съм безкрайно благодарна. Първоначално ми беше малко трудно, защото народната песен никак не е лесна за изпълнение, но в последствие неусетно започнах да се усъвършенствам. Когато спечелих първата си награда на конкурс за народно пеене, тогава разбрах, че мога, но и разбрах, че трябва да работя още и още, да ставам по-добра. Перфекционист съм – показвам го на конкурси, на сцената и в работата си по проекти.

Участвала си като гост изпълнител в проектите на новаторите от група "Козел вувузел" и техните песни "Джабулани кючек" и "Октопод ръценица". Какво ти донесе това?

Съвместната ми работа с група „Козел Вувузел” до момента ми е донесла доста позитиви. Хората ни харесват много, забавляват се с нашите песни, а това е важно. Всеобщата ни работа привлече интереса на медиите. Дадохме доста интервюта заедно. Те са готини млади хора с идеи. Искаха да изпълня определена част от парчетата им и го направих с удоволствие. Пазя хубави спомени, а сега продължавам напред с развитието на личните си идеи.

Имаш ли хоби? Какво правиш през свободното си време?

Обичам да танцувам – танцувам много и пея докато съм на дансинга. През свободното си време разучавам песни, търся различни изпълнители и стилове.

С какво се занимаваш в момента? Нов проект?

В момента работя по нов проект свързан с house музиката. Подготвям песен, която ще има етно звучене, ще се опитам да смеся два стила в едно. Подготвям и клип към песента. Работя усилено по новия си проект и се надявам, че съвсем скоро ще излезе на бял свят.

Има ли мото, което те води в живота?

Мисълта на Майка Тереза “Най- мощната сила на света е вярата”

Пожелание към нашите читатели?

Пожелавам на читателите на woman.bg да се усмихват повече и да вярват в себе си.