Актьорът и добре да живее, един ден му се прищява да стане режисьор. Някои като Клинт Истууд успяват, че дори и просперират в новото поприще, но Том Ханкс очевидно не е от тях.

Поне такова впечатление оставя романтичната комедия „Лари Краун”, в която е главен актьор, режисьор и продуцент. Всъщност това е вторият му опит зад камера, що се отнася до големия екран. Първият е музикалната комедия „Музиката, която правиш” от далечната 1996 г., в която Ханкс се справя малко по-добре, пише "Монитор".

Две неща спасяват (поне донякъде) обидно клишираната романтична комедия „Лари Краун”. И това са, колкото и парадоксално да звучи, самият Том Ханкс, но като актьор, и партньорката му Джулия Робъртс. Просто двамата носители на „Оскар” са такива титани пред камерата, че дори да ги режисира шимпанзе, ще успеят някак да си свършат работата.

Филмът разказва Лари Краун (Ханкс), който е изключително тачен в компанията, в която работи, любимец е на колегите си и девет пъти печели приза за служител на месеца. Проблемът му е, че няма висше образование, което се оказва достатъчен повод да бъде уволнен.

Притиснат от дългове и с неясно бъдеще, Лари се записва в колеж. Там се оказва в един курс с други неудачници като него.

Преподава им симпатичната учителка Мерседес Тейнът (Джулия Робъртс), която има нещастен брак. Оттам насетне сами можете да продължите историята...