Новата мис България Ваня Пенева следва българска филология в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и е член на студентския съвет в Алма матер.

В нейната скала за най-важното в журналистиката на първо място тя слага икономиката, след това политиката, социалното дело и в дъното на класацията - спорта.

Както сподели в "студиото на БОдилник", тя няма гадже и не си пада по футболисти, пише blitz.bg.

На конкурса Ваня бе подкрепена от майка си и брат си, които я аплодираха в залата, от която пряко по TV7 се излъчи церемонията, пише bliаsak.bg.

Веднага след конкурса Миската бе категорична и че няма корекции по тялото си и никога не би си направила. Но утрото явно е по-мъдро от вечерта, защото в сутрешния блок на телевизията заяви, че след време, ако й се наложи, ще се подложи на пластични подобрения.

Зад кулисите, след коронясването й, председателят на журито на конкурса Емил Кошлуков лично отиде да поздрави красавицата и да й пожелае успех.

Ваня, която е от Казанлък, издаде, че е родена в семейство на майка - банкер и баща – бизнесмен:

„Майка ми работи в банка, баща ми има частен бизнес. Имам брат, който е с две години по-голям от мен. Никой не ме е насочвал към модата, даже мама каза: „Какви ги вършиш?“ Но в крайна сметка ме подкрепи“.

Тя също така заяви, че осъзнава отговорността, която трябва да носи оттук нататък:

„Титлата е голяма отговорност, човек трябва да внимава какво прави, какво казва, винаги да е усмихнат, да присъства на събития...“

Запитана за кое момиче би гласувала, Ваня Пенева каза:

"Щях да избера Ваня Иванова" (която беше изборът на публиката, но се класира на 4-то място).

Стойчо Керев, шефът на журито, което избра победителката, каза, че водещото за него е било интелектът, който излъчват момичетата.

Припомняме:

Новата мис България е била избрана за царица на Долината на розите през 2007 година.

Вижте фотогалерия:

Ваня Пенева е Мис България 2011