Judas Priest се канят не само да взривят Борисовата градина със силен звук и тежка музика, но и след това да си починат от турнето, като останат още няколко дни в България.

Хеви метъл легендите са решили да прекарат у нас всичките си свободни дни между концертите в Солун на 6 юли и в Истанбул на 10-и.

Роб Халфорд и компания са известни като една от най-шумните банди в историята на музиката, редом до Manowar, с които споделят и неофициалното признание "Крале на метъла". Judas Priest настояват на концерта им на Стадион "Българска армия" в София на 8 юли да няма ограничение за силата на звука, съобщава "Новинар".

Британската група идва у нас в рамките на своето турне Epitaph и ще свири на една сцена с друга рок легенда - Whitesnake. И двете банди вече са идвали в София и техните концерти се помнят от феновете като наистина грандиозни. Този път обаче Judas обещават още по-впечатляващи сценични ефекти, лазерно шоу и много пиротехника.

Бандата на Роб Халфорд наскоро получи приза "Метъл икона" на списание Metal Hammer. На фестивала Sofia Rocks, в рамките на който Judas ще бъдат в София, на стадион "Българска армия" ще свирят и още няколко известни рок групи. Saxon са една от най-влиятелните банди от "Новата вълна на британския хеви метъл", към която принадлежат и Iron Maiden.

Тяхната музика е оказала сериозно влияние на групи като Metallica и Megadeth. На британска вълна ще бъде настроен целият фестивал Sofia Rocks. От Острова у нас идват и глем рокерите от Slade. Те са една от най-успешните групи в Англия през 70-те. По това време те надминават по популярност дори Дейвид Бауи и "Смоуки".

Рокаджиите Mike and the Mechanics също идват от Великобритания. Групата е създадена като страничен проект на Майк Ръдърфорд от "Генезис". Бандата е известна с парчета като All I Need Is a Miracle, Over My Shoulder и The Living Years.

Билети за Sofia Rocks се продават в мрежата на компанията Eventim.bg. Според сайта на агенцията на фестивала ще може да се влезе и с билет от отменения Sonisphere, при това без заверка. Пропуските за Sonisphere ще важат за двама души, така че притежателят на билет ще може да доведе и свой приятел.