Деси Бакърджиева определено е от жените, след които всички се обръщат.

И не само защото има красиво лице, фигура на манекенка и походка като на кралица.

Освен всичко това чаровната актриса има и безупречен стил на обличане. Но не си признава, че робува на модата.

Наистина, дори и във всекидневието се облича толкова изискано, както когато е в образа на Нели, секретарката на мола от “Стъклен дом”. Интересното е, че имиджът й от сериала e много успешен и в живота.

“Мъжът ми ми каза да се направя на Нели. На другия ден съм на интервю за много хубава длъжност.” С тези думи й звъни на вратата нейна приятелка. В началото Деси си мисли, че се шегува. Оказва се, че говори сериозно. След срещата близката й се подстригва, боядисва си косата в същия златистомеден цвят, досущ като Нели. Освен това си купува дрехи в стила на героинята. Явно интервюиращите са големи фенове на сериала, защото веднага я одобряват за работата. “Но нали ще останеш толкова прилежна и занапред”, попитали за уточнение приятелката на Деси.

Така, без да усети самата тя, се превръща във фешън идол. Да, много хора й подражават, но тя не копира никого.

Затова следи изкъсо всички нови тенденции в модата. Доказателство е гардеробът на актрисата. На закачалките надделяват роклите. Актрисата ги предпочита със средна дължина. Освен тях там прилежно е наредила високи обувки и много чанти. Последните са нейният фетиш. Има над 35. Съхранява ги в две огромни бели кутии.

Но носени веднъж, не ги жали. Напротив. Подарява ги на приятели. Така например колежката й Радина Кърджилова се сдобива със спортна чанта “Луи Вютон”. Редовно Деси пълни и кашони със свои дрехи, за да ги даде в цъквата. И го прави анонимно. “Там има специални звена за благотворителност. Исках да даря и на асоциации, които се грижат за деца без родители, но се видях в чудо. Изискват се документи за произхода на всяка дреха, голяма бюрокрация е”, разказва актрисата.

Това, с което никога няма да видите облечена Деси Бакърджиева, е потури. Въпреки че има стройна фигура, тя е категорично против тази дреха.

Що се отнася до чантите, най-новата й е от магазин на “Луи Вютон” в Берлин, откъдето Деси се върна миналата седмица. Там актрисата ходи по работа. Вече над 20 години тя е представител за България на световна фирма за професионален грим. Заради този бизнес често пътува в чужбина.

Така преди 1 година е на обучение в Лондон. Влиза в любимия си магазин за обувки “Аква шу”. Погледът на Деси веднага се спира върху много елегантен чифт и казва: “Това са моите обувки.” Черни, с тънък метален ток и камъни “Сваровски” отгоре. Оказва се, че й цената им е много изгодна - струват по-малко от 100 лева. Купува ги веднага. Деси ги слага още същата вечер на бизнес вечеря в скъп ресторант. И няма как иначе. Идеално подхождат на чантата й “Марк Джейкъбс”, която приготвила за случая. Буквално всички се спират при нея. Но не за да говорят по работа, а да й кажат колко хубави обувки има. В началото й става мило, но след това се учудила защо всички толкова я ласкаят.

На следващия ден актрисата случайно минава през известната лондонска улица Бейкър стрийт. Там се помещават едни от най-скъпите бутици в кралството. На една от витрините вижда същите обувки, но в кафяво. Подредени на най-видното място в магазина, поставени върху розова възглавничка с пискюли. Магазинът е “Прада”, а цената им - малко под 1000 лева, няколко пъти по-скъпи от нейните. По-късно разбира, че моделът е особено популярен заради гуруто в модата Сара Джесика Паркър. Точно по това време излиза филмът “Сексът и градът”, в който в една от сцените американската й колежка има същите. Е, чак тогава на Деси й става ясно защо предната вечер всички се спират при нея и й правят комплименти за обувките.

Сега любимият чифт е в кутия. Деси ги изважда оттам само за много специални поводи. До тях са подредени и други обувки, които й носят прекрасни емоции. Те са с марка “Бруно Магли” и ги е носила само веднъж - на бала. Истината е, че ги съсипва на дансинга. Твърди, че си е заслужавало, защото във вечерта на завършването я обявяват за кралица на танците. Да, обувките най-вероятно никога повече няма да сложи.

Обаче малко са жените, които могат да се похвалят, че още им става балната рокля. И не само това. Моделът също е актуален.

По онова време родителите й събират пари, за да купят апартаменти за актрисата и сестра й. “Беше 1997 година. Тогава имаше девалвация на лева и хората загубиха спестяванията си”, разказва Деси. Така парите за жилището отиват за рокля. Платът е тафта в лилаво, купен от магазин на “Солунска”, а 1 метър от него в тогавашни пари струва 35 000 лева.

Роклята е дело на шивачка, която прави облеклата на Народния театър. В момента красивият тоалет също е в гардероба на Бакърджиева. Тя обещава някой ден да я облече отново.

Иначе покрай всичките работни пътувания в чужбина забелязва, че българската жена е най-красивата и има ненадминат вкус. “Още като сляза от самолета у нас и се огледам - всички дами ми се струват страшно хубави и елегантни. Например по улиците в Лондон, в Стокхолм жените са извадени като от калъп - с едни и същи кецове, еднакви дънки и прически.”

Източник: в. "24 часа"