Гуруто на италианската мода Джорджо Армани предприе масирана атака срещу банките и срещу колегите си, които им се подчиняват.

След края на дефилето му в рамките на приключващата днес в Милано седмица на мъжкото претапорте за следващия сезон пролет -лято, той обяви още, че модната индустрия днес е командвана от борсата а не от таланта. Той предрече, че ако нещата продължават така, нищо добро не очаква бизнеса, който дава хляб на няколко милиона италианци.

Повод за безпрецедентната атака, която взриви меланхолията на „Милано Мода Уомо 2012”, изглежда е решението на „Прада” да се котира на миланската борса.

В непривичен за него злостен стил Армани подчерта, че колежката му Миуча Прада и съпругът й са затънали дотолкова в дългове че да събират пари с името си, а не със своята креативност.

По този начин двамата неволно са станали жертва на банките, които сега определяли и стилистичната линия на групировката, и пазарната реализация на нейната продукция, и ревютата й.

Дефилетата вече не били демонстрация на добрия вкус, а истински циркаджилък с единствената цел да се предизвика шум, който да продаде някой и друг парцал в повече.

Избухналият скандал беше подкладен и от изцепката на Армани срещу творческите възможности не само на Миуча Прада, но и на дуета Доменико Долче и Стефано Габана. „Миуча избра пътя на иронията и на лошия вкус.

И в тази нейна специфична област тя е гениална, каквито са между впрочем Долче и Габана!”, обяви кралят на модата.
.