Новият албум „PlanetPit” носи цялата харизматичност и провокативност на Питбул.

Пикантна музикална смесица от запомнящи се бийтове и ритми с така характерния рап речататив, превърнал се в негова запазена марка. Албумът е повлиян от мултикултурата и разнообразието на родния Маями, където се преплитат музиката на Куба, Доминиканската република и Карибите.

„Израснах със звуците на салса, меренге, бачата, фрий стайл и много по-късно се сблъсках с хип хоп музиката”. – казва Питбул. „.. Това, което се опитвам да направя с този албум е да събера всичко това на едно място като една испанска паеля”.

По примера на много други изпълнители, в „PlanetPit” взимат участие изпълнители като Марк Антъни (“Rain Over Me”), Джейми Фокс (“Where Do We Go), Крис Браун (“International Love”) и Кели Роулънд (“Castles Made of Sand”).

Питбул записва и с някои от най-актуалните изпълнители в момента като Т-Pain и Sean Paul. Разнообразното звучене на албума се дължи и на работата му с топ продуценти като David Guetta, Afrojack (“Something 4 The DJ’s), RedOne, Polow Da Don и DJ Frank E.

„Целта на албума е да съдържа 10 силни парчета’, казва Питбул. - Искам всяка песен да бъде мащабен проект и да бъде хит.’

В cd-то може да бъде намерен и новия дует на рапъра с Енрике Иглесиас.