Легендарният холивудски режисьор Стивън Спилбърг поискал Меган Фокс да бъде уволнена от последната част на филма "Трансформърс", тъй като актрисата го обидила с неприлично изказване, разкриха американските таблоиди.

Прочутият кинодеец, който е от еврейски произход, бил възмутен от изказването на чаровната знаменитост, която в интервю казала, че режисьорът Майкъл Бей се държал като Хитлер на снимачната площадка.

В резултат на това 25-годишната екранна звезда била изхвърлена от продукцията незабавно, а нейното място било заето от британския модел Роузи Хънтингтън-Уайтли, пише БГНЕС.

Въпреки това от Fox все още твърдят, че Меган е напуснала третия проект по други причини.

"Знаете онова изказване за Хитлер, което тя направи. Стивън (Спилбърг) тогава нареди да я уволним на секундата", заяви запознат източник, пожелал анонимност.

*Стивън Спилбърг

След като звездата се раздели със сагата Transformers, изказванията на останалата част от екипа не бяха никак ласкави за нея.

Припомняме, че в писмо, публикувано на сайта на Майкъл Бей се казваше: "Майкъл намери това срамежливо и неопитно момиче, измъкна я от абсолютната неизвестност и й даде най-голямата възможност, която може да бъде дадена на една млада актриса".

„Той каза на всички просто да му се доверят за избора му. Даде й главната роля в Transformers, което завинаги промени живота й. Тя стана една от най-популярните актриси в света. Тя беше известна. Беше следващата Анджелина Джоли, ура! Чакай малко, двама от нас са работили с Анджелина и тя съвсем не е Анджелина. Анджелина е професионалист", се казва в писмото, цитирано от BANG Showbiz, пише dariknews.bg.

Сценаристът Ерън Крюгер посочва, че когато се появила за репетиция за Transformers: Dark of the Moon, Меган Фокс дори не изглеждала заинтересована от филма.

*Меган Фокс (Снимка: Getty Images/ Guliver)

Снимка(водеща): Getty Images/ Guliver