Организацията на малките хора у нас се среща днес с ръководството на Съвета за електронни медии (СЕМ) по повод поредицата за двете жени джуджета от дупнишкото село Ресилово Василка и Лили в предаването на Мартин Карбовски "Отечествен фронт", съобщи председателят му Светослав Чернев.

Аз сам му подадох този сюжет, като идеята бе да се покаже какви абсурди се случват в държавата ни в ХХI век, обясни той. Според малките хора двете жени водят много тежък живот, а Карбовски прави сериал от това. Посветил на темата няколко предавания, а като връх на всичко сега планирал да ги заведе в мола. Какво ще спечелят те от това - ще станат обект на присмех и подигравки, възмущава се Чернев.

От организацията разчитат на това, че шефът на СЕМ Георги Лозанов има отношение към проблемите на малките хора. Тя ще иска по-често медиите да се занимават с истинските теми, за да се промени обществената нагласа, да се извади от употреба думата "джудже". В срещата ще участва и Антоан Божинов, автор на изложбата "Светът на малките хора".