Актрисата Ема Уотсън се завръща във Великобритания, за да учи в един от най-престижните британски университети, след като напусна университета Браун в Роуд Айлънд.

Звездата от "Хари Потър" се записа в престижния американски колеж, за да учи английска литература, но го напусна през април заради слухове, че била тормозена от съучениците си.

Уотсън категорично отрече твърденията, като заяви, че просто иска да се запише в различен курс, който не се предлага в университета Браун.

Според британския в. "Дейли Мирър" актрисата се записала в Оксфордския университет, който е един от водещите във Великобритания.

Тя ще се включи в Уорчестър Колидж към университета през октомври тази година. Университетът Браун има програма, позволяваща на учениците да се местят в други университети на разменни начала за една година. Оксфордският университет също е включен в програмата.

Уотсън няма да изпитва носталгия, докато е съсредоточена в обучението си, тъй като е живяла в графство Оксфордшър като дете, пише БГНЕС.