Кметът на Сливен Йордан Лечков може за пореден път да застане пред съда.

От партия ДРОМ съобщили, че ще подадат сигнал в прокуратурата и в комисията за защита от дискриминацията за пораждане на расова омраза и проява на дискриминация от страна на сливенския кмет.

Причината да бъде сезирано държавното обвинение е, че група роми в Сливен са били изгонени от управителката на хотел, който по думите на лидера на ДРОМ Илия Илиев е собственост на Лечков, пише "Новинар".

През уикенда Илиев е провел среща с хора от общността в Сливен в заведението на въпросния хотел. По думите на лидера на ромската партия там са били около десетина представители на малцинството. Докато разговаряли, кметът на Сливен минал два пъти покрай тях.

Малко след това управителката, която според Илиев е роднина на Лечков, дошла при ромите и през зъби им казала да напуснат. Те я попитали защо ги гони. Тя отвърнала, че има много гости в заведението и те не можели да останат там. Хората от групата отказали да напуснат и поради това управителката ги заплашила, че ще ги изведе насила с охрана. Заради държанието й от групата се обадили на органите на реда.

От своя страна Лечков заяви, че хотелът не е негов. Той отказа коментар и лаконично заяви: ”Не знам дали този човек е циганин, но прави цигански работи”, пише blitz.bg.