Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов посочи четирима млади родни играчи, в които вижда голямо бъдеще.

Най-добрият голмайстор в историята на националния отбор даде и съвет на футболистите от "А" група - да не ходят в отбори от Турция и Русия, а в такива от Германия и Холандия.

"Футболист на годината на България - значима награда, признание за това, което си свършил през изминалите 12 месеца. Но от друга страна, седя и си мисля, и си казвам: "Абе, едно време не беше така, имаше повече конкуренция. Хората избираха различни всяка година. Сега аз ли съм толкова добър, или просто другите не са толкова силни?" Седиш и си мислиш. А виждам, че има млади момчета, които наистина ме радват. Ето, Ники Михайлов се развива супер в "Твенте". Пожелавам му само да е жив и здрав. Манолката (Станислав Манолев - б.а.) много го уважавам. За мен той е суперпрофесионалист. И дано да е жив и здрав да продължава да се развива. Пък и е на перфектното място в Холандия. Там ги правят и ги продават на още по-големи отбори. Искам и момчетата които са тук, в България, да не се стремят да ги продават в Турция, в Русия... Цялото ми уважение към тези първенства, свалям шапка и не омаловажавам усилията на никого. Обаче истината за мен е Германия или Холандия. Отиваш и оттам вече могат да те вземат още по-големи отбори", каза Бербатов пред "24 часа".

"Всъщност забравих да кажа за още един човек. И Попето (Ивелин Попов - б.а.)ми харесва като добър футболист, но аз не мисля, че сегашният му отбор "Газиантеп" е за него. Трябва да отиде на място, където ще му се разгърне талантът. Защото той наистина има хубави качества. Дано и с него това да се осъществи", допълни Бербо.

"Виждам, че това, младото момче - Спас Делев, прилича малко на Марто. Прилича като жестове, като игра и като скорост. Дано и той се развие така хубаво. Имам предвид да се развие, отивайки в чужбина. Тук направи хубави мачове, аз следя от време на време. Малко луда глава ми се струва, доколкото виждам, но това е хубаво, ще му помогне на терена. Само да е здрав и той. Има хубаво бъдеще пред България. Само момчетата да са здрави и да се развиват", завърши голмайстор №1 на Висшата лига на Англия.

Източник: