Като един истински спортист на новоизпечения тв водещ Денис Ризов в гимназията са му били непознати алкохолът и цигарите. Пък и жените.

"Само спорт. Първата ми жена беше, когато бях на 18, година след завършването. Казваше се Марияна. Момиче от квартала. Събирахме се в една градинка между блоковете и просто стана. Аз нямах голямо участие", спомня си пред "Стандарт" Денис, пише blitz.bg.

Днес обаче има славата на мъж, който много обича жените.

"Всички ги обичат, просто някои имат тази слава, други не. А моята е оправдана. Колкото повече, толкова повече, казал Мечо Пух", с ехидна усмивка заключава рокаджията.

И не спира да цитира детската книжка: "Колкото повече Мечо надникваше в хралупата, толкова повече Прасчо го нямаше там".

Все пак Денис е предвиждал и вариант да уседне - ако се появи жена като медийния образ на Сандра Бълок.

Колкото и невероятно да изглежда, Денис не пие. Втората бира в живота си изпил декември 2006-а. В последните две години започнал да съгрешава с алкохол, но за да бори напрежението.

"Не обичам да пия, но обичам да съм пиян. Пия като студент - 300-400 грама за 10 минути, забавлявам се един час и си лягам. Това го правя три пъти в годината с бърбън с кола и лед".

Наркотиците също не са му изкушение. Сблъскал се с тях в Холандия, където опитал марихуана и хашиш. В Корея един канадец му дал да пробва опиум и толкоз. Колкото да разбере, че не му е интересно. "Аз живея толкова бърз и интересен живот, че не са ми нужни", доста логично обяснява водещият.

Купоните били само с мацки и пиене. Ама на него и мацките не му били интересни, защото били лесни.

"Тогава музикант с джинси беше точно толкова популярно, колкото сега футболист", смее се той.

Преди падането на режима е имал доста проблеми с властта. Задържан е поне 25 пъти, но все за външния си вид. Я за дълга коса, я за къси панталони. Я за значка на "Ван Хейлън", която му иззели след малко бой в районното.