Водещата Цвета Кирилова написа на страницата си във “Фейсбук”, че е решила да напусне медията, в която изкара последните няколко години като новинар.

Преди два месеца тя бе сложена за водещ на сутрешния блок “Здравей, България“, но от известно време изчезна от екрана.

“Няма мистерия около връщането ми в Нова тв. В деня, в който се върнах, взех решение да напусна. Заради некоректност, злонамереност и неадекватно управленско решение и натиска на Евгени върху мен да работи индивидуално, тоест без мен. Това ми създаде здравословни грижи. Не искам да работя с мерзавци и нечисти по душа хора.”

Това обясни вчера Цвета Кирилова на въпроса дали ще се появи скоро отново на екрана на Нова тв, пише 24chasa.bg.

"Ще бъда джентълмен и ще замълча", лаконично каза Евгени Генчев, доскоро партньор на Цвета в сутрешния блок. Той отказа да коментира изобщо имало ли е напрежение помежду им и какво е станало, че Кирилова има такова мнение за него.

Тя излезе в болнични след именния си ден - на 18 април, и трябваше да се върне в “Здравей, България” миналия понеделник. Малко по-рано този месец нейни колеги разказаха, че и миналата година по същото време Кирилова отсъствала по болест. “Така е, но се радвам, че двете неща нямат нищо общо и се надявам скоро да се върна на екран”, беше казала Цвета преди 2 седмици.

*Сега Цвета запълва свободното си време с мотора, с който наскоро се сдоби. И дори публикува снимки с него във "Фейсбук"

“Няма какво да коментираме. Тя сама взе решението да напусне, ние не сме я махали”, каза пресаташето на телевизията Даниел Димитров.

Засега няма да търсят неин заместник, а блока ще водят партньорът й Евгени Генчев и водещият на “Календар” Христо Калоферов.

“Знаете, че блокът ни е много динамичен, това решение е засега”, допълни Димитров.

Според информация на “24 часа” обаче истинската причина е, че с времето шефовете се убедили, че Цвета не става за работата, не е подготвена по темите, липсва й динамика на разговора и реакциите й към събеседниците невинаги са адекватни.

Рейтингът също показвал, че само хубостта на Кирилова не е достатъчна, за да привлече интереса на зрителите. След като тя излезе в болнични от Нова тв решиха да пробват на нейно място новинаря Христо Калоферов и се оказало, че той стои доста по-стабилно в темите, които се разискват в “Здравей, България”.

Тогава предложили на Кирилова да чете новините - нещо, което е правила преди това дълги години. Тя обаче го приела като понижение и отказала. И взела решение да напусне. Какво ще прави отсега нататък обаче отказа да сподели. “Със сигурност ще е на място, където партньорът ми няма да е плонжор”, каза още тя.

Изглежда, че засега Цвета ще запълва свободното си време с мотора, с който наскоро се сдоби. Тя дори публикува снимки с него във "Фейсбук".