Певицата Есил Дюран се лишила от девствеността си чак когато минала двайсетте години и студентствала в Консерваторията.

Колегите й се шегували, че тя е единствената девственица сред младите музиканти.

"В желанието си да бъда послушна дъщеря дълго запазих целомъдрието си", споделя Есил.

Не е ясно обаче как точно е станала жена - дали в България или по време на тримесечния си престой в Турция, където са били бежанци с родителите й по време на възродителния процес.

Тогава Есил била приета и в истанбулската консерватория, специалност оперно пеене, но носталгията ги върнала бързо в истинската им родина.

Преди да пресекат границата обратно за България, певицата и родителите й били заставени да подпишат документи, че ще сътрудничат на Държавна сигурност.

"Никога не съм била агент на ДС", твърди с днешна дата гласовитата дама.

Малко хора знаят, че тя има цели три имена - Исмигюл, Силвия и Есил. Есил Дюран е само сценичният й псевдоним. Истинското й рождено име е Исмигюл, което в превод означава "името й е роза" и най-близките й още я наричат Иси.

По време на възродителния процес обаче тя е била наречена Силвия Горанова Наумова и колегите й от консерваторията са свикнали точно с това име и така се обръщат към нея.

Голяма гордост на певицата е фактът, че е в прекрасни отношения с бившата съпруга на мъжа си и с нейната дъщеря.

Заради патриархалното си възпитание някога дълго време се дърпала пред ухажванията на женения по онова време композитор и музикант Борис Павлов. След като той се развел обаче, напрежението във връзката им изчезнало.

Двамата се радват на сина си Харис и планират второ дете. Отношенията им не са безоблачни, но когато имат проблем, обичат да се разтоварват с бурни скандали, пък било то и на публично място.

И Есил, и Борис вярвали, че задържането на емоциите води до много сериозни заболявания, затова изобщо не се свенели да се скарат дори в ресторант или пицария.

"Имам две големи мечти за бъдещето и едната от тях е свързана с Харис. Искам да го отгледам и възпитам като достоен човек и когато го погледна отстрани, да изпитам такава гордост, че да имам желание да кажа на първия срещнат: "Аз съм майката на Харис!"А другата ми мечта е да доживея до дълбока старост с моя Бобо, баща му", споделя Есил Дюран пред журналистката Емилия Димова, пише blitz.bg.