Супербогаташите от Манчестър Сити са готови да счупят всякакви трансферни рекорди с привличането на звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, твърди "Мирър".

Според изданието собствениците на Сити са окрилени от класирането на "гражданите" в Шампионската лига и са готови да хвърлят неограничени средства, за да направят нещо забележимо още при първото си участие в турнира. Другата голяма амбиция е спечелването на титлата в Премиър лийг още през следващия сезон. За целта милиардерите са хвърлили око на една от най-големите звезди в световния футбол - Кристиано Роналдо.

Португалецът и в момента е най-скъпият футболист в историята на футбола с неговия трансфер на стойност 80 милиона паунда от Манчестър Юнайтед в Реал през лятото на 2009 година. Още тогава от "Сантиаго Бернабеу" поставиха умопомрачителна клауза за разтрогване на договора на Роналдо, възлизаща на стойност 1 милиард долара. Преди няколко дни Кристиано изравни рекорда на Уго Санчес и Телмо Сара с 38 гола за един сезон в Примера.

Източник: