Стенли си взе една доста дълга почивка от музикалната сцена, но на 30-тата си годишнина като изпълнител реши да се завърне и отново да пее за феновете си.

- Стенли, много се радвам, че след толкова време отново си в публичното пространство. Къде беше до сега?
- Тук съм си, в България. Но човек, когато няма какво да показва, не се явява. Тази година направих 30 години на сцената и това беше хубав повод да напомня за себе си. Хубаво е, че БГ Радио не ме забравиха и ме поканиха да пея на този голям концерт.

- От тук нататък къде ще могат хората да слушат песните ти?
- От ноември месец свиря по клубовете четвъртък, петък и събота. Работя с трима музиканти, свирим мои песни. Хората се радват.

- Беше фронтмен на една от най-големите групи - „Тангра”. „Щурците” правят концерти от време на време, наскоро „ФСБ” се събраха. Имате ли намерение с „Тангра” отново да направите нещо?
- Не знам, въобще не сме мислили по този въпрос. Лошото е, че китаристът е в Щатите, други двама са в Белгия. Вече доста трудно може да се случи това нещо.

- Как е съпругата ти Людмила?
- Добре е! Записа нова песен, с Ваня Щерева пишат някаква книга. Не ми казват каква, но доста интересно ще бъде, на есен ще е премиерата на книгата. Около Людмила се случват по-интересни неща.

- Когато не се занимаваш с музика, какво друго правиш?

- Не съм спирал да се занимавам, пиша и театрална музика. Правя и други неща, които не са свързани с музиката, но съм сигурен, че няма да са интересни за читателите. Иначе си почивам, ходя за риба, занимавам се с дъщеря ми Никол.

- Какво е любимото занимание на баща и дъщеря?
- Преди малко се прибрахме от плуване. Обичаме да се разхождаме заедно. С уроците й се занимава майка й. Тя повече време е с нея, защото мен ме няма по 2-3 дни в седмицата.

- Никол певица или актриса ще стане?
- Ооо, не знам, още е рано. Определено пее супер вярно и ме изненадва много. Ти знаеш ли какво правя в момента?

- Какво?
- Разговарям с теб и едновременно готвя. Правя спагети, в момента кълцам месото.

- Ти ли си готвачът в семейството?
- Не, и Людмила готви, но сега аз се заех с тази задача. Тя също прави спагети, но специално каймата аз обичам да я овкусявам и приготвям.

-Ти не си сред музикантите, които се появяват за щяло и нещяло по медиите. Даваш интервюта само когато имаш какво да кажеш. Какво те дразни в днешния български музикален свят?
- Абсолютно си права. Донякъде "Евровизия" започна да ги слага по местата им. В смисъл да започнат да стъпват по земята. Макар че този конкурс никак не го уважавам. Просто ги виждам как крилцата им се подрязват. Хубаво е от време на време да се случват тези неща, защото много самочувствие - а бе, много самочувствие, много нещо. То направо е страшно. Те не стъпват по земята и досаждат страшно много на хората, което е ужасно. Да вземат да направят някои хубави песни и да оставят нещо след себе си. Отваряш вестници и четеш глупости. Не ме интересува.

- Отмина ли времето на Ню Уейв?
- Това си беше течение, което не включваше само музика. Такова беше и времето. Сега нещата са други. Наскоро видях по някаква програма концерт на „Дюран Дюран”. Зарадвах се много, защото това бяха хората, от които навремето сме се учили. Всичко беше с времето си, но много се радвам, че още има такива групи.

- Мислиш ли, че някога ще се върне времето на група „Тангра”?
-Не. Няма как да се случи това, за всичко си има момента. Хората и вкусовете вече са други. Сега е чалгаджийска държава. Това е лошо.

Източник: bliasak.bg