Поп певецът Дамян Попов цени талантливите изпълнители от всички жанрове и умее да се радва на успехите на своите колеги.

В токшоуто "Открит микрофон"по радио "Сигнал плюс" той разказа пред Емилия Стоянова за познанството си с Преслава, с която са учили в едно и също училище.

Двамата са се познавали още тогава, макар че са били в различни випуски.

"С Преслава сме учили в едно училище, т.нар. "Добричката школа". Аз, Преслава и Димана завършихме в три поредни випуска. Аз съм най-малкият от тримата. Познаваме се. Не мога да кажа, че сме приятели, защото нямаме вземане-даване. Преслава живее в Пловдив, аз в София. Уважавам я. За мен тя е един от най-големите гласове не само в попфолка, но и въобще в музиката у нас. Страшно много се гордея, че постигна всичко това и то не по онзи начин, по който много често се случва, а с талант, с много труд се случиха нещата при нея"- казва Дамян и искрено се вълнува от успеха на някогашната си съученичка от Добрич.

*Преслава

"Сега си спомням как сме седели на кафе до училището, когато подписа с "Пайнер". Говорихме си. Тя си задаваше въпроса дали ще стане въобще нещо, дали ще има някакъв напредък. Дори не предполагаше, че ще се превърне в певица №1 в България"- спомня си Дамян Попов онзи период, в който Преслава все още не съществуваше като име за публиката.

"При нея не е имало свърхамбицията за звездност, за известност. Тя просто пееше уникално и беше скромна"- споделя Дамян Попов, пише signal.bg.