Мнозина смятат, че да правиш дрехи за Лейди Гага е като да си неин роб, но за българския дизайнер Ясен Самуилов да обличаш ексцентричната певица те изпълва със свобода.

Това споделя Ясен, основател на модната марка "On Aura Tout Vu", в интервю в Мексико Сити, където участва във фестивала "Creamoda México 2011".

"Интересно е да се работи с нея, защото тя настоява да правим много различни неща, които не влизат в пределите на висшата мода", споделя дизайнерът.

"Освобождаващо е. Не е трудно да се работи с нея, защото тя бързо взима решения", казва още българинът.

*Ясен Самуилов

През 1998 г. Ясен Самуилов създава модната марка. Идеята му още в самото начало е да прави различни неща, които да зареждат хората с някаква емоция.

Дрехите са предназначени за клиенти, които искат да се откроят, които искат да бъдат единствени и обичат необичайното.

Изглежда точно това е привлякло Лейди Гага към моделите на Ясен, който е правил за нея гигантско колие от кристали, бял гащеризон, ръчен трион и други.

"Тя е купувала наши дрехи за личния си гардероб, което означава, че ги използва в ежедневието си", обяснява Ясен, който е напълно убеден, че разлика между работата с певицата и с друг човек няма.

Въпреки че рядко се срещат очи в очи Ясен и Гага имат добри отношения. Тя дори поканила дизайнера си да присъства на един от нейните концерти в Мексико.

"Гага даде публичност на марката, но нашата модна къща съществуваше и преди да има Лейди Гага", каза Ясен.

"Харесва ни да работим с нея, но марката "On Auta Tout Vu" не бива да бъде свързвана само с Лейди Гага. Ние сме работили и с други звезди - като Глен Клоуз, както и с принцеси от Средния Изток.

"Много хора се възхищават на таланта ни и на начина, по който работим, но други се учудват от стила, който показваме", сподели Ясен Самуилов, като категорично заяви, че марката има още какво да покаже, пише БГНЕС.