Уди Алън подарил на Пенелопе Крус свои очила. Прочутият режисьор толкова се забавлявал, докато работил с испанската красавица във филма "Вики, Кристина, Барселона" през 2008 г., че решил тя непременно да има нещо, което да й напомня за него.

"Той ми даде чифт свои очила, единствените му резервни. Но аз не мога да ги нося.

Веднъж си ги сложих и за малко да катастрофирам с колата си. Те са музеен експонат.

Харесва ми да работя с Уди. Изглежда, че отново ще работим заедно", сподели Крус.

Във "Вики, Кристина, Барселона" Пенелопе трябваше да целуне Скарлет Йохансон и макар двете актриси да се чувствали напълно комфортно, докато снимали сцената, те нарочно се опитали да смутят режисьора.

"Ние със Скарлет бяхме ОК. Разбирахме се толкова добре, тя е много сладка. Но Уди? Той знаеше, че трябва да се целунем и не се притесняваше особено, но ние искахме да му скроим номер. Сигурна съм, че беше по-нервен от нас самите. Попитах го: "Уди, как ще снимаш целувката? Един кадър ли искаш или от определени ъгли или близък кадър на устните?" Той просто погледна луничката на ръката си, като смени темата на разговора. Отговори ми: "Разтревожен съм от силното испанско слънце, трябва да отида на дерматолог. Незабавно". Така че ни остави сами на снимачната площадка. Разбира се, нямаше му нищо, той просто беше много смутен. Но в крайна сметка се върна за целувката", разказа Пенелопе, пише БГНЕС.