Цели петима бодигардове изпроводиха актрисата Ева Лонгория до една от най-големите книжарници в Ел Ей - “Барнс анд Нобел” в Лос Анджелис.

Черен джип заби спирачки в една от задните улички на мола “Дъ Гроув”, където се намира книжарницата, и от него скочиха охранителите, оглеждайки се така, сякаш от съседния джип ще излезе Барак Обама.

Вратата се отвори и елегантен крак протегна Ева Лонгория.

Циркът с охраната остави усещането, че актрисата ще издава секретни доклади на Пентагона, а не че със собствената си книга с готварски рецепти ще разкаже на почитателите си какво похапва, та е толкоз стройна. В малкото фоайе (за не повече от 100 души) на третия етаж на “Барнс енд Нобел” я чакаха верни фенове.

В края обаче не бяха чак толкова много мераклиите да дадат 29,99 долара, за да вземат лично автограф от актрисата кулинарка. Книгата с лика на звездата от “Отчаяни съпруги” може да се купи почти два пъти по-евтино онлайн. След представянето на рецептите Лонгория се изнесе по същата система за сигурност.

По чиста случайност в мол “Дъ Гроув” човек на “Труд” срещна и самия сър Пол Маккартни (68) в магазина за компютри “Макинтош”. За разлика от Ева един от най-великите музиканти беше с приятел и живо се интересуваше от последните музикални програми и продукти с марката “Епъл”. Почти всички посетители в магазина го познаха, но никой не го притесни за автограф или снимка. Бившият бийтълс водеше оживен разговор с консултант на магазина. Накрая Маккартни направи поръчка за няколко неща.