Английските медии отново не спестиха критиките си към българската звезда на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов.

Те го нападнаха за пропуските му срещу Манчестър Сити в полуфинала за ФА Къп и го набедиха за един от главните виновници, пишат от sportni.bg

Доста остър в коментара си изглежда сайтът goal.com. Той определя българина за най-слаб в мача и му поставя оценка от 4.5 по десетобалната система.

Читателите на изданието също го определят за най-слабия на терена, като 151 от тях са гласували срещу него.

"Дори съпругата на Хари Реднап, която надхвърля 60-тте, можеше да вкара второто прекрасно положение, открило се пред Бербатов. То дойде само секунди, след като нападателят пропиля първата си великолепна възможност.

Липсваше му острота и не показа нормалното си поведение и затова логично беше заменен 15 минути преди края", пише в анализа на сайта за представянето на българина.

Вестник "Индипендънт" също не пести остри коментари по адрес на нападателя. Журналистът от изданието Йън Хърбърт прави паралел между него и Марио Балотели от Сити, като според него и двамата са се провалили в този мач.

"На хартия и двамата бяха такива нападателни опции, че зрелището на "Уембли" беше гарантирано. Но още в 15-ата минута видяхме как първият от тях - Бербатов - загуби увереността си до края на мача.

Пропуснато положение, няколко думи от скамейката, че и младоците ще се възползват от такъв шанс, блуждаещ поглед, хващане за главата и безпомощен писък към небето. Тази ситуация предопредели мача на българина докрая.

Затова и никой не му се изпречи на пътя, когато беше заменен в 75-ата минута. Лицето му разказа историята на футболист, който за втора поредна година изживява тежък спад във формата и увереността си", пише Хърбърт.

По-мек в изказването си е един от водещите журналисти на вестник "Дейли Телеграф" Джейсън Бърт. Според него Бербатов носи голяма отговорност за провала, но и съотборниците му не са си свършили добре работата.

"Бербатов имаше тежка вечер, но провалът за Юнайтед беше колективен. Най-голямото престъпление на българина в събота не бяха пропуските, а липсата на увереност в първото докосване. А това се среща рядко при него.

Със сигурност тези пропуски го нараняват. Ако беше вкарал едно от положенията си, Сити трудно щеше да се върне в мача и да направи обрат.

Затова и сигурно Алекс Фъргюсън си е мислел, че е трябвало да пусне Хавиер Ернандес, който щеше да вкара поне едното положение", пише в анализа на Бърт.

Вестник "Ивнинг Стандард" също не прощава на българина. Той прави изводи за играта му по изражението на наказания Уейн Рууни.

"Когато Бербатов пропусна, камерата се насочи към Рууни на трибуните. Той изглеждаше ядосан и изненадан от пропуснатата невероятна възможност.

Режисьорът не направи тази грешка повече до края на мача - да покаже лицето на бесния Рууни при слабите отигравания на играчи на Юнайтед", пише вестникът.