Дауцен Крус, която стана световноизвестна и като един от ангелите на "Victoria's Secret", ще полети в космоса в един от първите търговски полети, организирани в Холандия за 2014 година, пише в. "Дейли мейл".

Космическата авантюра на супермодела ще бъде част от благотворителна акция в полза на организации за борба срещу СПИН. Крос ще бъде последвана от 14 други космически пасажери, сред които DJ-ите Армин ван Бурен и Мартин Сплиф Джуниър. Един свободен "златен билет" ще бъде предложен на търг.

Първите 100 търговски полета ще започнат през 2014 година и ще бъдат осъществени от холандската компания "Спейс Експедишън Кюрасао". Совалките ще бъдат изтрелвани от едноименния холандски остров. Всеки полет ще трае 35 минути и ще струва 95 хиляди долара, съобщава БТВ.

"Работата ми на манекен ме е отпращала по-най-екзотични кътчета на планетата. Но този полет ще бъде първото ми пътешествие извън нея и за мен това ще бъде най-емоционалното преживяване в живота ми!", коментира развълнувана красавицата.