Дори и да си милиардер, когато загубиш бас, трябва да спазиш обещанието си, пише в. "Индипендънт".

След изгубен облог сър Ричард Брансън ще стане стюардеса за един ден на 1 май и ще обслужва в продължение на 13 часа пътниците от полет между Лондон и Куала Лумпур, пише БТВ.

Предисторията на тази странна смяна на професията започна за Брансън миналата година, по време на състезанията от Формула 1 за Голямата награда на Бахрейн.

Тогава британският богаташ, който е собственик на състезателния екип "Върджин", се хвана на бас с шефа на "Лотус", Тони Фернандес, че неговите пилоти ще задминат съперника в крайното класиране при конструкторите.

На следващото състезание в Абу Даби, болидите на "Лотус" изпревариха тези на "Върджин" и Брансън бе принуден да спази обещанието си да се преоблече като стюардеса и да сервира храна и напитки на пътниците в авиокомпанията Air Asia, собственост на Фернандес.

Първоначално Ричард Брансън трябваше да облече униформата на 21 февруари, но ски контузия отложи дегизирането му. Сега датата е насрочена за 1 май. Британецът, освен с женски дрехи, ще бъде и с елегантни червени обувки на високи токчета.

Тъй като и Брансън и Фернандес са добри бизнесмени, те пуснаха в продажба между 13 и 24 април 160 билета за въпросния полет на цена от около 5000 евро. Печалбите от облога ще отидат за благотворителни дейности.

На паметното събитие ще присъстват Тони Фернандес и някои знаменитости. Легендата от Формула 1 Еди Джордан ще забавлява пътниците, ще му помага комикът Джеймс Гордън, пише вестникът.