Джон Траволта обеща, че предстоящата му роля като известен лидер на нюйоркската мафия ще предложи на зрителите филм, на който не могат да откажат.

Траволта, който ще изиграе Джон Готи, главатарят на фамилията Гамбино, разкри подробности за филма "Готи: Три поколения" заедно с режисьора Ник Касаветес и сина на Готи Джон "Младши" Готи.

"Това е вероятно най-интересната неразказана история в тази страна. Какъв персонаж!", заяви Траволта на пресконференцията в Ню Йорк.

*Джон Траволта

Траволта каза, че Готи, умрял в затвора през 2002, е бил мафиот от старата школа, който е следвал "етичен кодекс".

В дългата си и кървава кариера като ръководител на една от петте исторически мафиотски фамилии в Ню Йорк, Готи получи обществените симпатии за стилния си външен вид и чувство за хумор.

*Джон Траволта с Джон Готи "Младши" (Снимка: Getty Images/ Guliver)

"Харесвам стила, който имаше", заяви Траволта.

"Той очароваше пресата, очароваше и семейството си".

Тъмната страна, според актьора, е включвала "параноята, страха, излагането на семейството на риск".

Звездата смята да разучи максимално количество видео материали, за да "разбере как работи синдикат като този".

*(Л-Д) Виктория Готи, Джон Траволта с Джон Готи "Младши" и Линдзи Лоън

Джон "Младши", който също се е явявал четири пъти в съда по обвинения в убийство, рекет и организирана престъпност, заяви, че иска баща му да бъде представен правдиво.

Когато репортер попита как ще се почувстват семействата на хората, пострадали по време на Готи-баща, синът му отвърна "в този сценарий всеки е жертва". Премиерата се очаква през 2012, съобщава БГНЕС. 

Вижте видео:

Снимки: Getty Images/ Guliver