Милиони момичета във Великобритания копаят гробовете си сами, тъй като не се справят с натрупващите се килограми така ефективно, както го правят представителите на силния пол, обяви британският експерт по затлъстяването Клим МакФиърсън.

Ново британско изследване на "Оксфордския университет" откри, че мъжете на възраст между 21 и 40 години се упражняват по-често, хранят по-здравословно и като цяло водят по-активен начин на живот от техните връстнички, които вместо това трупат килограми.

Британският професор, който е един от ръководителите на изследването, освен това предупреди, че хората не полагат необходимите усилия и след 40-те, когато също продължават да качват килограми.

Според него тази тревожна тенденция може да има катастрофални последствия както за самите хора, така и за бюджета на здравноосигурителната система, която продължава да съкращава разходите си.

"Винаги е имало известни притеснения, че хората копаят сами гроба си още в ранна възраст, но според най-новите ни данни мъжете между 21 и 40 години вече не го правят", сподели пред репортери МакФиърсън.

"Жените на тази възраст обаче не водят активен начин на живот. Очевидно младите жени са започнали да свикват с тлъстините и да са дебели, пък и постепенно увеличаващата се употреба на алкохол със сигурност няма да им помогне", завърши британският експерт, пише БГНЕС.