Адвокат на Сиена Милър съобщи, че актрисата не е оттеглила иска си за телефонно хакерство срещу британския News of the World въпреки предложената от таблоида компенсация.

News International на Рупърт Мърдок, издател на вестника, в петък поднесе безусловно извинение за телефонното хакерство, призна вината си по няколко случая срещу него и заяви, че ще създаде компенсационен фонд.

Милър се смята за една от хората, на които е било предложено споразумение от фонда, на предполагаема стойност 23 милиона евро. Но нейният юрист Марк Томсън заяви, че звездата е станала жертва на скандални нарушения на личния й живот и обсъжда следващи стъпки срещу седмичния таблоид.

От съобщението става ясно, че гласовата поща на звездата системно е била прослушвана незаконно и получената информация е била използвана за множество нежелани публикации за период от една година.

Сега Милър очаква информация и разкрития за случилото се, поискани от съда и след като разполага с тях, ще реши какви стъпки да предприеме срещу News of the World.

Във вторник актрисата получи разпореждане от Върховния съд на Лондон Vodafone да разкрие данни, свързани с други мобилни клиенти, така че да стане ясно кой е искал да се добере до гласовата й поща, пише БГНЕС.