От музикалната телевизия обясниха, че изпълнителите ще се борят за уеб отличията в категории, сред които има такива за най-много фенове в Интернет, най-гледан танц в сайтове за видео споделяне, най-добър музикален символ и други.

Лейди ГаГа и рапърът Tyler The Creator са с най-много номинации - за най-новаторски изпълнител и за изпълнител, който има най-много последователи в Twitter. Ексцентричната певица е номинирана и за любим анимиран аватар. В същата категория ще се състезава и Риана, която ще се бори и за призовете за звезда с най-много фенове. Сред номинираните са също Кание Уест, Ники Минаж, Arcade Fire и Джъстин Бийбър.

Сред категориите има дори и такава за най-добро изпълнение на животно. За фаворит в нея е сочен папагал, който танцува на песента на Уилоу Смит Whip My Hair. Победителите ще бъдат определени с гласуване в социалните медии и резултатите ще бъдат показвани в реално време. Наградите ще бъдат връчени на 28 април, а церемонията ще бъде излъчена в сайта на MTV, както и за приложенията за мобилни телефони, пише bliasak.bg.