Легендата на Барселона и българския футбол - Христо Стоичков, даде интервю за авторитетния сайт "Football365.com", в което говори за сънародника си Димитър Бербатов и очакванията му в Шампионската лига.

Камата призна, че според него Бербо ще остане на "Олд Трафорд" поне и през следващия сезон, въпреки неспирните спекулации за неговата продажба още това лято.

Въпреки че нападателят на "червените дяволи" остава топреализатор във Висшата лига, се вижда, че благоевградчанинът не може да намери сигурно място в стартовата единайсеторка на сър Алекс Фъргюсън.

30-годишният бивш капитан на България започна като титуляр едва два пъти в последните 10 мача на неговия тим, като едно от включванията му бе при шокиращата загуба от Уулвърхемптън на 5 февруари.

В мача срещу Уест Хем в събота Митко бе отново на резервната скамейка и ако последните мачове могат да бъдат ориентир, то Бербатов по всяка вероятност ще бъде резерва и в предстоящия 1/4-финален сблъсък с Челси на "Стамфорд Бридж" в сряда.

Стоичков, може би по-добре от всички останали футболисти, познава играта и манталитета на своя сънародник, тъй като следи детайлно изявите му от момента, в който се превърна в най-добрия футболист на България.

Бившата звезда на Барселона е убеден, че Бербатов няма никакви планове да напусне "Олд Трафорд".

"Бербатов няма да напусне Юнайтед. Ще остане, ще видите. Той е щастлив, защото се намира в един от най-добрите отбори в света. Парите не са най-важното нещо за него. Това, което има значение за него, е да стане най-добрият футболист в отбора си", категоричен бе Стоичков.

Камата признава още, че като част от един от най-добрите отбори в света, е повече от нормално не всеки играч да намира винаги място в стартовата 11-ка.

"В Барселона имахме Роналд Куман, Михаел Лаудроп и Ромарио и в много от мачовете аз също оставах на резервната скамейка", припомня си Стоичков. "Когато не ме пускаха, единственото, което исках, беше да ме вкарат поне за малко, за да покажа на треньора, че има за какво следващият път да бъда титуляр.

Мисля, че сега положението с Бербатов е същото. Той има всичко, от което се нуждае в Манчестър Юнайтед, за да стане звезда. Наистина се забавлява, играе добре, а отборът му печели.

Един футболист може да расте само когато целият му отбор върви нагоре, просто във футбола на терена може да има само 11 състезатели", допълва носителят на "Златната топка".

Въпреки симпатиите си към Митко, 45-годишният бивш футболист, който изведе България до легендарното 4-то място на световното първенство през 1994-та година, не крие надеждите си за триумф на Барселона в Шампионската лига.

Едни от най-добрите години от кариерата на именития футболист бяха именно на "Ноу Камп", където той е създал връзка, която никога няма да бъде прекъсната.

"Сега коментирам за едно испанско радио и когато Барселона вкара гол, винаги съм малко по-емоционален", признава легендата на българския и каталунския футбол. "Все още живея в Барселона и ми носи много радост, че съм свързан с клуба".

"Ще се радвам, ако Барселона играе с Манчестър Юнайтед на финал в Шампионската лига, на "Уембли" този сезон. Но разбира се, искам резултатът да е както бе преди две години в Рим, когато Барса спечели трофея", завърши Христо Стоичков.

Източник: Sportni.bg