Баскетболен треньор номер 1 на България за 2009 година Константин Папазов - Тити получи поредна награда.

Този път наставникът на Левски грабна приза на ВИП Прес "Родина" и Sportal.bg за най-емоционален треньор.

"Само такава награда не бях получавал. Още повече, че при отсъствието на Вили Вуцов от спортните терени, може да я възприема като доживотна. Във форумите има много "за" и "против". Пишат, че като няма с какво друго да ме наградят, получавам такъв приз. Аз обаче мисля, че този специално, съм го заслужил напълно. Факт е, че съм емоционален не само в своята професия, но и в живота. Хората са различни. Има такива, които са по-спокойни, някой пък по-емоционални.

В света на спорта има доста подобни личности, като Вили Вуцов, Димитър Димитров - Херо, от ръководителите Порточанов и Батето. Винаги съм твърдял, че ще направя цяла телевизия, ако мога да сглобя екип с тези хора. Аз ще съм помощник, Батето - собственик, изпълнителен директор ще бъде Порточанов, Херо - треньор, а аз и Вили ще сме помощници. Мисля, че тази група няма да има проблем да подпише договор с някоя телевизия и ежедневно ще има забавление за хората", заяви в шеговит стил Папазов.

Той обаче призна, че понякога повечето емоции действат както положително, така и отрицателно.

"Това естествено си има своите плюсове и минуси. Зависи обаче от гледната точка. Топката е кръгла. Когато искаш да я погледнеш по различен начин, просто го правиш. Някой виждат в моята емоционалност артистизъм и палячовщина, други, сред които се надявам и вие, искреност. В края на краищата на 43 години няма как да се променя. Смятам, че когато природата ме е създала такъв, по-различен няма как да бъда. Няма написани правила за това дали човек може да бъде емоционален или не. Кое е плюс и кое е минус. При всички случаи има положителна и отрицателна емоция. Аз съм прекалено широко скроен човек и когато емоциите не са позитивни, забравям много бързо. Едно "извинявай", не е достатъчно, когато си се "насрал". Винаги може да има промени, но не съм сигурен, че това може да се случи с моята емоционалност. Аз съм доволен от живота си, от своята професия и начинът, по който живея. Пак повтарям, че човек трудно може да се промени. Това не е копче да го натиснеш. Не става. Ако не бяхме всички емоционални, нямаше да е интересно", допълни Папазов.

Източник: