Малко известен факт е, че секссимволът на Холивуд Анджелина Джоли е дебютирала във "високо художествената лента" "Киборг 2" през 1993, където играе малоумен робот жена.

В още по-безумна лента стартира кариерата на Ева Мендес - "Децата на царевицата-5".

Далеч по-щастлив старт е имала Натали Портман - първо с с ефектната лента "Леон", когато едва 13-годишна печели доверието на Люк Бесон, а след втория "Жега" е вече звезда. И няма как - партньор й е самият Ал Пачино.

Любимката на Уди Алън - сексапилната Скарлет Йохансон, е била открита през 1994 в North на Роб Райнър, където си партнира с друга бъдеща звезда - Илайджа Ууд.

Също като Анджелина и Деми Мур едва ли има особени поводи за гордост с първото заглавие в кариерата си - Parasite, разказващ за смъртоносен паразит, който решава да атакува стомаха на създателя си.

Ролята на Моника Белучи в екранизацията на Франсис Форд Копола "Дракула от Брам Стоукър" от 1992 е първoто й сериозно участие в киното. Тя играе невестата на Дракула в една от най-еротичните вариации на историята за кръвопиеца. Хубавата жена Джулия Робъртс дебютира с малка роля в мюзикъла на Джоан Фрийман "Satisfaction" през 1988. Пред камера си партнира с Джъстин Бейтман и Лиъм Нийсън.

Ким Бейсинджър пък се появява за сефте в култовата поредица за двете ченгета "Старски и Хъч" от 1975.

Източник: "Стандарт"