Разследването срещу модните дизайнери Доменико Долче и Стефано Габано за данъчни измами на стойност близо 1 милиард евро бе оставено без последствия от съд в Милано, съобщи Асошиейтед прес.

Решението двамата дизайнери да не бъдат съдени бе взето от съдията Симоне Луерти, след като той прецени, че няма доказателства за криминална дейност и отказа да разгледа обвиненията, пише Lifestyle.bg

Съдия Луерти остави без последствия и разследването срещу други петима души, замесени в същата афера.

Преди дни прокуратурата в Милано обяви, че е събрала достатъчно доказателства, за да даде ход на делото срещу именитите дизайнери.

Долче и Габана упорито отхвърляха обвиненията и бяха наели няколко от най-добрите адвокати в своя защита.

52-годишният Долче, и Габана (на 48г.) бяха заподозрени в данъчни измами. Прокурори обвиниха дизайнерите, че всеки от тях не е платил данъци на стойност около 420 милиона евро, премествайки дейността си в Люксембург.

Разследването показа, че двамата са създали фиктивна компания със седалище в Люксембург, поверявайки й контрола над свои модни марки, за да се избегнат италианското данъчно облагане.

Италианските данъчни власти започнаха разследване през 2008 г. срещу двамата стилисти, числящи се сред най-богатите италианци.