- Продуцентите на "Под прикритие" смятат, че си следващият Калин Врачански.

- О, не, не. Наистина ли?

- Има много големи очаквания към теб. Това притеснява ли те?

- Не, не ме притеснява. Просто не бих искал да се състезавам с Калин.

- Какъв е героят ти Мартин?

- Той е полицай, завършил школа във Франция. Връща се и го внедряват в бандитска организация. Това заведение (интервюто се води в столично кафене близо до "Св. Александър Невски") е щабквартирата на бандитите. Преди това обаче влиза в затвора, за да се запознае с човек от бандата. Още от първия епизод влиза под прикритие и започват обири, сделки с наркотици и разкрития какви хора стоят зад тях. Има много екшън и престрелки. Разказва се и човешката история - един се грижи за майка си, друг се влюбва. Мартин е човек, който желае да промени нещата в България - бунтар. Затова трябва да се хареса на най-доверения човек на престъпния бос, т.е. на персонажа на Захари Бахаров. Трябва да спечели доверието му и двамата създават силно мъжко приятелство, но не в стил "Планината Броукбек". Има твърде много красиви жени - не само Ирена Милякова, но и певицата Миленита, която играе шефка на бар, и Снежана Макавеева - много щура млада актриса от класа на Ивайло Христов. Както Митовски казва: "Сериалът е криминална драма с нежни изстрели."

- Сюжетът ти отрежда любовна авантюра с манекенката Ирена Милякова.

- Да, даже още в първия епизод се развива близост между нас. Харесва ми, че започва да се снима чисто, търси се естетиката в правенето на любовните сцени. Нагледали сме се на достатъчно хард визия.

- Трудни ли ти бяха тези интимни сцени?

- Не. Режисьорът успя да ни предразположи, така че да се отпуснем. Първо ни каза какво иска от нас и ни даде нужното време да го направим.

- Тежко ли е на снимачната площадка?

- Работим по 12 часа на ден в дъжд и студ. Радвам се, че големите имена ме приемат, макар да съм толкова млад. Усещам тяхната подкрепа и в момента, в който съм нерешителен или нещо не се получава, се обръщат с много търпение към мен. Вчера например снимах с Владо Пенев и имаше няколко момента, в които не се получаваше. Той ми помогна, излязох от трудната ситуация и успяхме да направим сцената.

- Има много екшън в "Под прикритие", как се подготвяш?

- Успях да изкарам шофьорските курсове. Още не съм взел книжка, другата седмица ми е изпитът, но се научих да карам. Стрелям от ролята в "Лов на дребни хищници", където играех малкия гробар. Доста съм точен. Пистолетът ми носи доста адреналин.

- Каскадите сам ли ги правиш?

- Имам дубльор. Имаше сцена например, където трябваше да пребият Мартин, и режисьорът пожела да ползваме дубльора Боби, който е професионален каскадьор. В друга бойна сцена в затвора пък ме остави сам да направя каскадите. Пробва в един дубъл каскадьора и ме накара аз да продължа.

- Докъде стигнаха снимките на сериала?

- Първи и втори епизод са готови. Трети и четвърти сега ги снимаме. За площадка ползваме и българския Лувър, едно малко хотелче в Бояна, където е кухнята на мафиотите, на друго място в София е холът, на трето е антрето. Екшън сцените засега са в Лувъра и жп завода, където беше последната голяма престрелка. Докато снимаме, заведението продължава да си работи, влизат клиенти, стават част от масовката.

- От кого си "крал" в занаята?

- Много се възхищавам на Христо Шопов. Гледал съм всички негови филма, а в "Лов на дребни хищници" имах два снимачни дни с него и видях какво прави зад камерата. Оттам ми дойде някаква увереност. "Откраднах" си нещичко, така да се каже. Има още много, които харесвам - Захари Бахаров например. Впечатлява ме с играта си и театралните изяви, на които ходех още като студент.

- Коя беше първата ти роля?

- Играех Том в "Обноски за маса" под режисурата на Атанас Атанасов. Героят ми беше бастун, които не разбира от човешки взаимоотношения, неадекватен и малко бавен.

- Какво четеш в момента?

- Библията за пореден път. Не ми остава време за художествена литература.

Източник: в. "Стандарт"