Бившият културист, филмова звезда и губернатор Арнолд Шварценегер ще се завърне в шоубизнеса като герой на комикс и анимационни филми с прозвището The Governator, съобщи "Ентъртейнмънт уикли".

Името се явява като комбинация от заглавието на филма "Терминатор" (The Terminator) и последната длъжност на Арни - губернатор (Governor).

"Когато станах губернатор през 2003 година, започнах да чувам как хората ми викат The Governator. Тази дума толкова ми хареса, че реших сега да я използвам", обяснява пред "Ентъртейнмънт уикли" 63-годишният актьор, пише "Дневник".

"Тази дума събира два свята, този на политиката и този на филмите. Новият рисуван герой ще събере в едно целия ми живот - бодибилдинга, ролите на терминатора и тайния агент от "Истински лъжи", както и работата ми като губернатор", казва още Шварценегер.

В работата по новия супергерой Арни ще си партнира с един човек, който разбира от тази работа - 82-годишният Стан Лий. Той е един от бащите на Човека-паяк (Spider-Man), а от 1972 година е издател на комиксите на "Марвел".

Лий обяснява, че The Governator без съмнение ще е супергерой, но в същото време ще е и Арнолд Шварценегер. Той добавя, че при изграждането на биографията на рисувания персонаж се използват случки от истинския живот на актьора, като се разказва за филмовата му кариера, брака му с Мария Шрайвър, раждането на децата му, влизането му в политиката и работата му като губернатор на Калифорния.

Фантастичният елемент се появява след напускането на губернаторския пост, като Арнолд Шварценегер решава да се захване с борбата с престъпността и подобно на Батман оборудва под дома си таен центъра за наблюдение и контрол на криминалната обстановка. Разполагащ с най-съвременни оръжия, защитни средства и суперавтомобили, Арни се превръща в The Governator и започва да защитава слабите и да гони лошите.

Естествено супергероят има и помощници като 13-годишния гуру на компютрите Зак Мукербърк. Лошите пък са обединени в организацията "Гангстери, рекетьори, лъжци и непоправими бивши затворници" (G.I.R.L.I.E. Men).

"Харесва ми идеята да имам контролен център под дома си, да разполагам с подводница, средства за летене", казва Шварценегер. Той пояснява, че в реалния живот къщата му е доста по-далеч от океана, отколкото в анимацията, но все пак в комикса има и голяма доза художествена измислица.